30 april 2008

Dagens skolarbete

Idag hade vi lektion ute, hemma hos en lärare i hennes trädgård. Vi skulle göra en handbunden brudbukett och vi fick till uppgift att plocka eget naturmaterial att använda som komplement till blommorna. Jag plockade som vanligt kvistar från en hasselbuske och gjorde ett litet stativ. Tog även någon gren från min kaprifol och någon gren från min trädgårdsfläder. Så här blev resultatet.

















Här är
bilder på
buketten jag gjorde igår.

29 april 2008

Vacker Pensé samt kvistar som jag bundit ihop

Köpte för ett tag sedan Penséer med en ovanlig färg, nästan svarta. Planteringen har jag dekorerat med tunna kvistar som jag bundit ihop med bast uppe i toppen, hade också ett hjärta i sisal som jag satte fast med en nål. Så här ser det ut.

Tack!

Tack för alla fina komentarer! Roligt att fler hittat till min blogg och kanske få lite tipps och idéer ifrån mig. Jag gillar ju som sagt att skapa och göra egna saker, har väldigt mycket idéer,( ibland till makens förtret). Just nu är det mycket med blommor och jag har en förkärlek till att hitta saker ute i naturen som man kan använda tex. grenar och olika pinnar, fina stenar mm. Med lite fantasi kan man skapa mycket fint att tex. hänga på väggen eller bara sätta i en vas eller dekorera utekrukor med. Skall visa lite bilder på det senare. Var en liten stund i skolan idag och gjorde en konstruerad bukett, vilket betyder att man gör en ställning av tex. pinnar att sätta blommorna i . Glömde tyvärr att ta kort på den, skall göra det en annan dag för att sedan visa er.
Ha en bra dag.
Hoppas inte ni blåser bort, för här hos mig blåser det "orkan byar" emellanåt.

26 april 2008

Clarius & Växthus

Hejsan alla goda glada människor! Jag har inte skrivit på några dagar, för jag har varit sjuk. Influensa...hosta, ont i halsen och huvudvärk, är fortfarande inte bra, känner mig mycket trött. Såg en annons i BT att Clarius börjat sälja utekrukor, vanliga krukor och vasar mm. igen (det gör dom varje vår) Så jag var bara tvungen att åka dit, för att kolla in vad dom hadde. Kan rekomendera er att åka dit för dom är jättebilliga. Var ute efter en stor golvvas men kom hem med en" jättesöt" Vattenkanna ( om nu en vattenkanna kan vara söt;-) samt krukor i emaljerad plåt. Har också börjat få lite ordning i mitt växthus och snart skall jag inhandla tomat & gurkplantor. Skall också ha chillipeppar och physalis och någon planta med paprika. Här kommer lite bilder.

21 april 2008

Zinkkrukor & Lavendel

Vilket hääärligt!!! väder vi har idag. Kom hem tidigt från skolan i dag. Åkte en sväng till mitt jobb för att höra mig för om sommaren och min semester ( skall ju snart börja arbeta igen). Chefen var som vanligt upptagen i ett möte, så jag får höra av mig senare. Åkte sedan en sväng till Blomsterlandet i Lockeryd för att handla lite plantor till mina zinkkrukor. Det blev en uppstammad Lavendel, en vit Bellis, ett par Murgrönor och några fina Penséer. Så här blev resultatet.

16 april 2008

Dagens skolarbete

Dagens arbete i skolan. En brudbukett med "häng", gjord av rosa Rosor , rosa Ginst, lila Fresia, vita Astillbe och det gröna består av Fjädersparris,Läderblad Salal samt Galax blad.

I morgon skall vi ha prov i Kalligrafi, så det har blivit en del tränande i kväll. Vi har två olika slags texter att skriva och provet kommer bestå av 5 olika uppgifter.

15 april 2008

Pelargoner

Åkte en sväng till Blomsterlandet i Lockeryd idag. Behövde nya blommor till köksfönstret. Det blev 4 st Mårbacka Pelargoner. Det är en gammal sort som jag tycker är vackra med sin rosa vita färg.

14 april 2008

Tupperware

Har varit hos svägerkan Margareta på Tupperware party. Det blev inte billigt !!! ...men det är ju bra produkter. Handlade en Avanti salladsskål med sil och bestick och en Mini Quick Chef som är en lökhackare. Lökhackaren skall visst vara jättebra. Kollade in "läget" i mitt växthus igår. Gräslöken hade vuxit till sig ordentligt, även den "kinesiska" gräslöken som har en mild smak utav vitlök. Även mina rosor har börjat växa till sig. Behöver nog snart plantera om dom i ny jord. Jag har också några krukor med buxbom som jag odlat fram själv. Några har jag börjat "stamma" upp. Men det tar lite tid för dom växer väldigt långsamt. Här kommer lite bilder från växthuset.



12 april 2008

Kökssoffa

Nu är Jonas kökssoffa färdig och så här blev resultatet.
Soffan före
Soffan efter

11 april 2008

Vårlök & "Blommbakelse"

I vår syrenhäck växer dom här små söta Vårlöken i stor mängd. Här kommer oxså en bild på mitt alster som jag skapade i tisdag. En "bakelse" gjord av blommor och blad.

9 april 2008

Möbelfynd

Jonas, den yngsta grabben har flyttat in i en större lägenhet och var i behov av lite möbler. Han var i väg på "loppis" i Sandared och gjorde jättefina fynd. Han köpte köksbord + fyra stolar, pinnsoffa till köket, rumsbord och tv-bänk. Hela lasset kostade endast 200 kr. Helt otroligt!!! Pinnsoffan har jag hjälpt honom med att måla vit och locket har vi klätt i brun skinnimitation. Här kommer bilder på hela "lasset" med möbler. Soffan blir jättefin...tänk vad lite färg kan göra, bild kommer senare på det färdiga resultatet.


8 april 2008

Grythund



Vi var hundvakt igår åt Mikael´s lilla Jack Russel som heter Mischa. Hon skall andvändas vid jakt av räv och grävling, (kallas grytjakt) och därför tog vi de här passande korten på "grythunden"


5 april 2008

Korgar med spets

Var idag på Gerdhems second hand för att hitta en hylla till mitt syrum. Lyckades inte hitta något som passade. Det var mycket folk där och svårt att komma fram (tydligen mycket poppulärt att gå dit och fynda!) Jag åkte sedan till Fyndlagret i Tranemo där jag köpte fina korgar med spets på. Dom skall jag ha i syrummet, att samla småsaker i. Här kommer en bild på dom.









4 april 2008

Syrum igen!

Nu har jag målat färdigt bordet som jag skall ha i mitt syrum. Hadde även en liten sytrådshylla som jag målat vit. Så här ser det ut än så länge i mitt rum. Det är mycket kvar med inredningen att göra. Nu skall jag på "jakt" efter nån hylla av något slag,att sätta på väggen till att förvara små allehanda ting i. Funderar över att gå på auktion och skaffa ett objekt som man kan piffa upp med lite färg. Det är kul att måla och se förvandlingen , men också mycket jobb med att slipa, grunda och måla, men kul när det är färdigt. Jag blev mycket nöjd med resultatet. Bordet "före & efter".





Tagetes