28 oktober 2012

Gravdekoration

Hejsan!

Snart är det Alla Helgons Dag och jag har dekorerat ett betonghjärta som skall ligga på vår grav. Hjärtat har jag gjutit för längesedan och tyckte att det kunde komma bra till pass. Hade en mindre betongängel och ett par små vitmålade hjärtan som jag limmat fast. Satte fast lite stickmassa i hålet och täckte med mossa. Dekorerade med ett par kottar, några kvistar som jag surrat ihop, ett blockljus (hade inget gravljus hemma) och lite murgröna, men den ska jag byta ut mot något hållbarare så det blir till  att åka blomsterhandelen i morgon.  Här och Här kan ni se fler dekorationer som jag gjort.




Det var allt för idag! Ha en bra vecka!

27 oktober 2012

Spindlar...

Hejsan!

Här kommer lite mer barnpyssel. Gillar egentligen inte spindlar men knåpade ihop några stycken utav garn, piprensare och pärlor mm. De blev faktiskt ganska söta (om nu spindlar kan va söta) Väldigt enkla och passar bra för de minsta barnen att göra. Idén hittade jag på Pysselguiden samt Skapligt enkelt.


Det var allt för idag. Ha en fortsatt trevlig helg!

21 oktober 2012

Lövpyssel

Hejsan!

Idag skall jag visa hur enkelt man kan skapa med vackra löv. Jag jobbar inom barnomsorgen, för tillfället med de minsta barnen och kollade runt efter lite enkelt pyssel att göra och fann detta på Skapligt Enkelt. Med några Lönnlöv och ett par mindre löv tex. Björklöv kan man skapa en räv. Att tänka på är att limma upp löven på ett tjockare papper och jag har pressat mina löv lite innan jag använt dom för är de färska så krullar de ihop sig när de torkar. Nosen är en klädd knapp och ögonen klippte jag ut i papper och ritade dit pupiller. Gjorde också en blomma och i mitten limmade jag en metallknapp.


Det var allt för idag. Ha det gott!

8 oktober 2012

Höstkrans

Hejsan!

Har knåpat ihop en liten höstkrans att hänga på dörren. Stommen är en halmkrans som jag "speckat" med blommor och blad. En gammal teknik som är riktigt roligt att använda sig utav. Speckenålen är en ihålig ganska grov "nål" där jag sticker i blommorna och "trär nålen" genom halmkransen och resultatet blir jättefint och håller sig ganska länge pga. att blommorna sitter så tätt.


Det var allt för denna gång. Ha det gott i höstrusket!

Tagetes