Fortsätt till huvudinnehåll

Hejsan alla goda glada....

Nu var det ett tag sedan jag skrev något på min blogg. Idag är det den 17/9 och det är dags för kycklingarna att kläckas. Om ni minns så skrev jag i ett tidigare inlägg att jag lagt 27 ägg från rasen Orpington i min äggkläckningsmaskin. Vid middagstid idag tittade den första kycklingen ut och den ser ut så här. Den första bilden blev lite suddig pga. att jag tagit den genom ett plexiglas...men så här ser underverket ut.

Är det inte fantastiskt att detta liv blivit till på 21 dagar!!! Det tycker jag ialla fall. Nu hoppas jag att det skall bli så många kycklingar som möjligt utav äggen...så det är bara vänta och se. Återkommer med fler bilder sedan.

Kommentarer

Carina W sa…
Hej,igen!

Grattis till kyckling nr1.
Charlotte undrade just hur det gick!
Hoppas att allt är ok med Goldie?

Ha,det gott!
bollebygdsbo sa…
verkligen kul att få se dessa bilder!
Tack!
Och du - lycka till!
Millan sa…
Naturen är förunderlig och fantastisk. Söta små kycklingar.

Vacker krans i headen, har sett fler som gjort sådana, är de svåra att få till?

Ha det så bra
Camilla sa…
Hejsan Susanne!
Hoppas att allt är bra med Goldie.
Tänker på dig och hoppas att det är OK.
Åh, det ska bli spännande att få se dessa små dunbollar.
Vi ses snart..
Kram Camilla

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!