9 juli 2011

Blommor

         
Hejsan!

Nu var det ett tag sedan (igen) som jag gjort något inlägg. Har inte riktigt tid med att pyssla och fotografera och vädret har ju inte varit det bästa precis....fast idag har vi strålande solsken. I landen växer det väldigt ojämt. Vissa frön har inte grott och kommit upp alls,  vissa plantor har gulnat och vissnat pga. allt regn som kommit här. Stundtals har det stått vatten i landen och det mår plantorna inte bra av. Idag har jag fotograferat mina blommor mm. så håll tillgodo med lite bilder.


Prästkragar och Ringblommor blommar för fullt och i landet ligger det "betongfötter" som dekoration. De gjöt jag förra sommaren. Prästkragarna är otroligt fina, en del är vanliga enkla medans en del är fylliga och flikiga i kronbladen.





Sådde basilika i en kruka tidigt i våras och den växer och frodas för fullt så nu ska jag göra lite pesto av den. I en utav pallkragarna blommar Stäppsalvian för fullt och bakom huset i en rabatt blommar Hostorna (Daggkåporna). Vackra och lite udda blommor på kraftiga stänglar. Jättefina att ha i buketter.

                                         

 Har slitit hårt med att få bilderna som jag vill ha dom i detta inlägg (och är ändå inte nöjd). Har fortfarande stora problem med att få bilderna dit jag vill ha dom. Tycker inte att jag skall behöva redigera bilderna i ett fotoprogram (vilket jag gjort med de överta bilderna med text) varje gång  för att få bilderna som jag vill ha dom. Funderar starkt på att lämna blogspot.com och öppna en ny blogg någon annan stans.

Det var allt för idag. Ha det gott allesammans!

Inga kommentarer:

Tagetes