Fortsätt till huvudinnehåll

Rosa Häst

Hejsan!

En liten virkad häst har blivit till utav ett rosa garn som jag hade liggandes. Den skall ges bort till en liten tjej som älskar rosa. Har "pimpat" hästen med några glänsande blommor som jag sytt fast. Några små prinsessbakelser har också blivit till, men dom visar jag en annan dag.
Det var allt för idag...ha en trevlig vecka!

Kommentarer

Kia sa…
Vilken fin! Jag börja på en häst för ett tag sen och på den vägen är det. Insåg att jag inte hade köpt de färgerna som jag tänkt men men. Kanske kan beställa en av dig istället! : )

Ha en toppen dag!
Kram Kia
Aase sa…
Hej!! Vad roligt att kika runt och se allt vackert du gjort...

Vilka underbara virkade saker och dina blomsterupsättningar i alla de modeller är sagolika!!!

Så riligt, nu ligger su som länk i min favorit lista och lägger till dig i min länklista på bloggen om det är ok!!!

Kram Aase
Kia sa…
Hej!
Vore jätte snällt av dig! En grå häst önskar jag mig då.

Ha en toppen söndag!
Kram Kia
Söta hästar! Blir säkert en poppis bland barnen. Mjuka och fina. Förresten, gå gärna in och kika på www.skyddsangel.se och kanske lämna en hälsning eller två?
/Jossan

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!