Fortsätt till huvudinnehåll

Vårsådd mm.

Hejsan!

Idag har jag rensat lite i mitt land och odlingskragar. Växthuset skall göras iordning, förberedas för sådd och plantering mm. Det är alltid lika roligt och spännande inför varje ny odlingsperiod. Har satt lite frön från Melon och Tagetes som tagit sig bra. Planterade några Påskliljor och Penseér i en korg som fick ta plats på den hemsnickrade "björkstolen" och bredvid den ett rabarberblad i betong. Har lite planer för stolen...skall ev. klä sitsen med mossa och kanske får en murgröna (eller någon annan slingrig växt) slingra sig runt ben och ryggstöd.....vi får väl se.

Fick en liten plastask(som det tidigare varit vindruvor i) av en arbetskamrat med tre små tomat- och paprikaplantor i...fiffigt och fungerar ju som ett litet minidrivhus.

Har några små gjutningar på gång och resultatet får ni se om några dagar....om det nu lyckas vill säga :)


Det var allt för idag. Ha det gott!

Kommentarer

Kia sa…
Men det var ju ett bra miniväxthus!!

Spännande med gjutningen! Jag har inte börjat än.

Ha en toppen dag!
Kram Kia
Aase sa…
Vilken fiffig idé med "minväxthusen", Tokgillar din björkstol den var såååå läcker.
Ska bli spännande att se resultatet av dina gjutningar..

kram Aase
Carina sa…
Ohhh vad du är flitig med din odling och fint blir det också.Har själv inte ens satt spaden i jorden eller inhandlat frön mm.

Kram!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!