Fortsätt till huvudinnehåll

Frön

Hejsan!

Oj oj oj......vad tiden går fort!! Nu var det ett bra tag sedan jag gjort något inlägg här. Tycker inte att jag haft något att skriva om och några kort har det inte heller blivit tagna....bloggtorka?...brist på inspiration?!! Men snart är det dags att så lite frön mm och den nya odlings säsongen ser jag fram emot. Har idag tagit fram mina  Pelargonia frön som jag tänkte så nu och hoppas att det blir några nya "sussigonior". Pollinerade i sommras en röd pelargonia men mina rosa "sussigonior" och fick fram några fröställningar. Nu ska dom ner i jord och sedan är det bara att vänta ......


.....kanske blir dom lika vackra som förra sommarens Pelargonior.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Kommentarer

Kia sa…
Få se vad det blir som kommer upp sen? Jag har börjat så lite och det har kommit upp något men jag vet inte vad? Sådde 2 saker i samma och jag glömde märka vilken sida som var vad! : )

Ha en toppen dag!
Kram Kia
Aase sa…
Åh vad spännande att se hur de blir dina pelargonier...

Har lite för lite plats för att driva upp något får bli diverse inköp till våren att ha på balkongen :) Köpte iaf balkonglådor förra sommaren..

kram Aase

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!