Fortsätt till huvudinnehåll

Virkad Katt

Hejsan!

Hoppas ni haft en trevlig Påsk allesammans! Själv har jag legat sjuk i influensa och som "grädde på moset" åkte jag på en fruktansvärd tandvärk på Långfredagen och kinden svullnade upp. Iväg akut till tandläkaren på annandag Påsk (trodde jag kunde klara mig till tisdagen)....och fick en stark kur med penicillin, sedan till tandläkaren på tisdag för att åtgärda felet. Tanden gick inte att åtgärda så den drogs ut :( Känner mig väldigt trött men det är väl penicillinets biverkning. Nog om detta! Här skiner solen men det är ganska kyligt i vinden. Längtar verkligen efter att få göra iordning i växthuset och kunna sätta ut mina frösådder. Hoppas nu att värmen kommer snart så vi får lite vår i luften.

Har virkat lite igen och resultatet blev en Hello Kitty. Något större än den förra jag gjorde, för jag använde mig av ett tjockare garn. Här några bilder på den populära katten.


Längtar efter att få plantera lite vårblommor i krukor och  urnor. Här kommer några nytagna bilder hos mig som lite VÅRINSPIRATION!


Ha det gott allesammans!

Kommentarer

Camilla sa…
Vilken fin Hello Kitty. Så söt!
Så vårigt och härligt det ser ut på dina bilder!
Kia sa…
Vad söt katten blev!
Jag vill också ha växthus att ställa ut växterna i. Blir lätt trångt här inne!

Ha en toppen vecka!
Kram Kia
Jättefin Hello Kitty! Gillar din blogg! Kram Monica

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!