Fortsätt till huvudinnehåll

Ny hylla i växthuset

Hejsan!

Sådde för ett tag sedan grön och röd Basilika och fick tag på en fin dubbel kruka med en liten tillhörande "kryddsax".... men idag fick jag slänga basilikan, då jag upptäckte att dom hade fått ohyra. Tråkigt.... för de växte så bra och var riktigt stora nu. Mina pelargonia frön som jag sådde för längesedan blev det heller inget med...fröna grodde aldrig så det blir väl till att göra ett nytt försök med pollinering senare i sommar. Här  och Här kan ni se hur jag lyckats tidigare att skapa min egen pelargoniasort. Det tar ju lite tid men kul att experimentera och se om man lyckas.


Min händige make har fixat en hylla till växthuset. Av några gamla trådbackar som vi sparat från en garderob vi slängt ut, fick han till en jättebra hylla! Han svetsade en ram och satte dit skenorna och så i med trådbackarna, lite vit färg och så var det klart!! Vill man ha större mellanrum mellan hyllorna så är det bara att plocka bort någon trådback. Skönt, nu slipper jag ha alla plantorna ståendes på golvet i växthuset.


Det var allt för den här gången. Ha det gott allesammans!

Kommentarer

Vilken smart växthylla! Nu är jag supernyfiken på din pelargon så nu ska jag kika vidare på det.

Go kväll!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!