Fortsätt till huvudinnehåll

Sommar & Semester!

Hejsan!

Då har jag äntligen lite semester...snarare 4 veckor och det har jag verkligen sett fram emot. Finns inget skönare att bara kunna ta dagen som den kommer. Idag har jag planterat lite i krukor och grejat lite i växthuset samt rensat lite ogräs. Plockat en skål med egna jordgubbar som vi bara åt rätt upp och ner tidigare idag.... mummms så himla söta och  goooda!! Det växer bra både i grönsaksland och växthus. Gurkorna är på gång och mina busktomater Gold Nugget börjar att mogna. Ska bli spännande att smaka. Har en Physalis i växthuset som blommar och sätter frukt hoppas de hinner att mogna i tid.


Sådde i våras två olika sorters Tagetes. En helt gul "Yellow Boy" samt en enkel blommande som heter "Naughty Marielle". Jag förstår inte varför dessa blommor ej är så populära. Lätta att odla, tåliga, blommar mycket och länge. Jag sätter mina i långa rader utmed trädgårdslandet men även i krukor och urnor  där de pryder sin plats. Mina "Sussigoner" har äntligen börjat blomma. Nu ska här testas att pollinera igen. Har köpt ett par mörkt cerisa pelargoner och ett par med enkla lite flikiga blomblad som skall få ingå i "testet" denna gång.....tar ju lite tid..."fniss"...men jag har ju all tid i världen ;)Det var allt för idag. Ha en härlig vecka!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!