Fortsätt till huvudinnehåll

Dörrkransar

Hejsan!

Tänkte visa några bilder på mina kransar som jag gjorde innan Jul. En till svägerskan Annika som haft en stående beställning i många år och så en till mig själv för att pryda ytterdörren med. Den breda är gjord på en halmstomme och den smala på en kraftig metalltråd som jag först klätt med grön mossa och sedan lindat fast små granristoppar på samt vitmossa och lite dekoration.Tanken var att visa dom innan Jul men det hanns inte riktigt med. Den smala hänger på min ytterdörr och pryder verkligen sin plats. Jag bara älskar att göra kransar av alla de slag. Vill ni se fler kransar så kan ni gå in på mina ETIKETTER för att se mer.

Det var allt för idag. Ha en trevlig helg!

                                             

Kommentarer

Kia sa…
Super fina!!
God fortsättning.
Kram Kia
Camilla sa…
Vilka fina transar. Precis min smak med naturen som bästa vän och dekorerat med lite rött, men inte en massa glitter.

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!