Fortsätt till huvudinnehåll

Farmor & Lite pyssel mm.

Tjohooo!

Jag har blivit farmor igen till en underbar liten kille och det går inte att beskriva hur härlig denna känsla är att få bli farmor igen! Men....va fort tiden går!!....imorgon är han redan 4 veckor gammal! Har virkat en del vilket resulterat i små figurer som jag monterat ihop till bland annat en  barnvagnsmobil. Ugglorna i förra inlägget har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag skall göra med ...kanske blir det en mobil av något slag.


Två babyskallror har det också blivit, en av runda små bollar som jag satt ihop med ett gummiband och  en färgglad Uggla som jag jag gjort om efter egen smak. Mönstret som jag virkade efter hade inga vingar så jag "freestylade" lite och gjorde ett par vingar och blev riktigt nöjd med resultatet. 


Köpte ett sött tyg med fåglar på och lite muddtyg för ett tag sedan  och utav det blev det ett par små babytossor samt ett par byxor. Skall försöka mig på att göra en liten tröja också men har inget bra mönster ännu. 


 På odlarfronten är det full rulle och inspirations bilder på det kommer så småningom.

Det var allt för denna gång. Ha en bra jobbarvecka allesammans!

Kommentarer

Kia sa…
Grattis farmor!! :)
Super söta ugglor.

Ha en toppen vecka!
Kram Kia
Camilla sa…
Grattis till nya barnbarnet! Jättesöt mobil med de virkade figurerna. Man blir glad av att titta på den, vilket ju är meningen :)
Evas Pyssel sa…
Då får man gratulera . Barnbarn är livets efterrätt och så himla mycket glädje med. Vilka gulliga saker du har virkat.
Kram Eva

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!