22 juli 2009

Äppelkransar

är man tillbaks i den gamla "trallen" igen. Semestern är över för denna gång :( och efter två dagar på jobbet så känns det som man aldrig varit därifrån. Förstår inte vart tiden tar vägen ....4 veckors semester är bara puts väck!!

Idag fick jag sådan lust att skapa lite. Plockade äppelkart från vildaplar och gjorde några kransar av dom. Här en väldigt enkel modell. Allt som behövs är en ganska stadig metalltråd och äpplen förstås. Sedan är det bara att trä upp äpplena på tråden...mycket enkelt och dekorativt. På bilden nedanför har jag satt ihop två hjärtan och på det yttersta har jag fäst lite gröna blad och några lavendelblommor.En rund Äppelkrans
Här en lite mer avancerad krans att göra....tar lite längre tid och det går åt ganska mycket material. Som stomme använde jag en stadig metalltråd som böjdes till en ring. Grön spoltråd att linda med. Vildäpplen, små nyponrosor, brudslöja, bären från en överblommande kaprifolen.

Så här blev resultatet.

Jag gjorde små knippen som jag lindade fast. Äpplena har jag satt en metalltråd i (som jag böjt till en liten krok) så sitter dom stadigt fast i kransen.Mitt lilla trädgårdsland.


Det var allt för idag. Ha det gott!

8 kommentarer:

Camilla sa...

Men är detta möjligt!!
så fint...
Och vilket mega jobb Susanne!
Hoppas att allt är bra och att du har njutit av din semester.
Vips så är det slut.
Snart är det som vanligt igen.
Kramar Camilla

Josephine sa...

Åhhh så vackert! Som vanligt med allt du skapar :-). Får nog ta mig ut och palla lite äppelkart jag, men skulle nog aldrig våga mig på den sista kransen. Den var verkligen otroligt vacker! Ha det så bra!

Carina sa...

Hej!
Nu var det ett tag sedan jag tittade till dig!Äppelkransen är bara så snygg.Pryder säkert en bra plats och gör den inte det hos dig så gör den det hos mig...hm!
Det där digitalscrapp programmet som vi hade kom du ihåg vad det heter tror det var nåt med Charlottes Garden.Om du vet och har det kvar.Vill du ge mig adressen då?

Pernol sa...

Åååå så vackra kransar!!! Vilket jobb du har lagt ner!

Nu är snart min semester slut. Jag säger som du: 4 veckor bara puts väck borta! På måndag väntar jobbet. Vi börjar med en städdag. :(

Här har det varit regnigt mest hela tiden. :( Förutom då jag var i Stockholm på min systerdotters dop. Där var det kanonväder! Men efter regn kommer solsken! *fmiss* som idag! :D

kramar Pernilla

Margrethe sa...

Så vakre kranser!! En utrolig flott idé. :)

Carina sa...

Hej,igen!
Tack för adressen,det blev rätt!!

Ha,det gott!

ps:Nu skall vi fiska kräftor och äta lite gott ALLIHOP!

Anonym sa...

Nydelige kranser. Å bruke grønne epler! Dt har jeg aldri sett før!

miss marple sa...

ÅÅÅÅ-så fin blogg du har,og så mange fine tips!!!Syns den eplekransen var UTROLIG fin:)
Hit kommer jeg garantert tilbake på besøk-tusen takk for masse inspirasjon:-)
Ha en fin dag!

Tagetes