28 oktober 2012

Gravdekoration

Hejsan!

Snart är det Alla Helgons Dag och jag har dekorerat ett betonghjärta som skall ligga på vår grav. Hjärtat har jag gjutit för längesedan och tyckte att det kunde komma bra till pass. Hade en mindre betongängel och ett par små vitmålade hjärtan som jag limmat fast. Satte fast lite stickmassa i hålet och täckte med mossa. Dekorerade med ett par kottar, några kvistar som jag surrat ihop, ett blockljus (hade inget gravljus hemma) och lite murgröna, men den ska jag byta ut mot något hållbarare så det blir till  att åka blomsterhandelen i morgon.  Här och Här kan ni se fler dekorationer som jag gjort.
Det var allt för idag! Ha en bra vecka!

2 kommentarer:

Rebecca sa...

Så himla fina saker du gör! Måste dock få fråga dig en sak. Jag har själv börjat gjuta i betong. Köpte bla en hjärtform som jag fyllde med betong och sen satte jag ner några ljushållare, men nu till mitt problem. Ovansidan, där jag satte ljushållarna blir inte alls fint. Den är lite ojämn, små sprickig och inte alls så fin som resten av det som har varit i bottnen och runt sidorna. Jag undrar om du vet hur jag förhindrar detta att hämnd? Jag skulle vilja ha en lika fin och slät sida som underaidan. Hoppas du förstår hur jag menar.

MVH Rebecca.

susanne lindén sa...

Hej Rebecca!

Om du vill ha undersidan som ovansida måste du limma fast en rund form tex. en frigolitbit eller något annat kompakt material som då ska bilda fördjupningen i formen där du tex. ska ha ljuset eller hålet som du vill plantera i. Det är lite svårt att förklara, man måste liksom tänka tvärt emot när man gjuter olika former. Istället för att gjuta i finbetong så gjuter jag alla mina mindre dekorationer i flytspackel, vilket ger ett slätare resultat. Sedan är det viktigt att vibrera formen eller slå lite i den så att de flesta luftbubblor stiger till ytan. Betongen behöver torka långsamt. Lägg lite plast över för annars blir det sprickor i den. Hoppas du fick lite hjälp av mina förklaringar, annars hör av dig igen.

Susanne

Tagetes