Fortsätt till huvudinnehåll

Växthus, blommor & trädgårdsland

Igår var jag iväg och köpte lite blommor och grönsaker till växthuset. Det blev röda pärontomater, gula cocktailtomater, växthusgurka, chillipeppar och gyllenbär (physalis). Jag hade gyllenbär förra året och den gav mycket frukt, men dom hann inte mogna (pga. den regniga och kalla sommarn) Hoppas på bättre tur i år. Jag har en vinranka i växthuset och den har redan börjat sätta små druvklasar. Trädgårdslandet börjar också att bli färdigt. Jag har köpt asterplantor som jag skall plantera där imorgon. Här kommer lite bilder.

Gräslöken blommar för fullt i växthuset. Ganska vackert tycker jag.
Jag har två sådana här krukor på altanen med "hängsälg" och där har jag planterat en liten Husarknapp. Den ser ut som små solrosor i miniatyr och kommer så småningom att hänga ner över krukan.
Idag var vi hundvakt åt Mischa och hon envisades med att sitta på fönsterbrädan i köket, för där kunde hon hålla koll på vad som händer utanför. Hon är ju bara sååå söt det lilla "knytet".
Ha en fortsatt skön helg!

Kommentarer

Lilla Blanka sa…
Hej Susanne!

TACK snälla för besöket och dina gulliga ord!!!

Åh vad kul att hitta till din sida, du visar ju en massa härligheter..!Och vad mysigt ni bor med alla djuren..!

Kram
Mia

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!