Fortsätt till huvudinnehåll

Mellan "Himmel och Jord"

Hejsan!
Tänkte visa lite bilder från mitt växthus mm. Det växer så det knakar (trotts att det varit torka länge). Jag har tillgång till mycket vatten och har kunnat vattna i trädgårdslandet och rabatterna.
Denna bild tog jag sent en kväll, från hallen på andra våning.

Här vår första mogna jordgubb i landet. Tyvärr var den borta dagen efter jag tog kortet. Förmodligen har fåglarna tagit den....eller vår lilla labrador Akita, för hon äter allt som kommer i hennes väg. Ibland äter hon också "karten"(när hon tror) inte vi ser. Nu har jag varit iväg och köpt nät att lägga över.
Vindruvorna i växthuset växer bra, även växthusgurkan har satt fart.


Har även sått lite Tagetes. Har tagit vara på lite frö från förra året. Dom här tagetesen heter Vanilla och är "krämfärgade" otroligt vackra och jag kommer visa bilder sedan när dom blommar.

Krukros och Husarknappar
Denna rabatt runt lyktstolpen gjorde jag iordning förra året med lite vackra sten runt blommorna. I år satte jag några Tobaksplantor där, men har tänkt sätta perenner där såsmåning om. Skall bara komma på vilka jag vill ha där. Det finns ju så mycket att välja på.Det var allt för i dag.... "mycket blommor blir det" avslutar med en bild på hästarna i sin "torra" sommarhage.

Trevlig fortsatt helg!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!