Fortsätt till huvudinnehåll

Målning, blommor mm.

Hejsan!

Undrar ni vart jag tagit vägen?! Har semester och bara njuter!!! Det är ett tag sedan jag gjort något inlägg. Tycker inte jag haft något speciellt att visa. Ligger lite "lågt" med gjutningen.....men jag har massor av idéer som jag snart skall testa.

Har förresten gjort ett ganska stort betonghjärta för ett tag sedan som jag nu har dekorerat med mosaikbitar. Skrev in ett "Hej" och tänkte den kunde passa som ett"välkomsthjärta" vid entrén, men eftersom jag håller på att måla fönstren där, så får det ligga mellan tagetesplantorna vid lyktstolpen så länge. Så här ser det ut.


Håller på med lite målningsarbeten. Har slipat och målat min (fulfuru) hallspegel vit. Vilket "lyft"det blev! Tänk vad lite färg kan göra. Har även sandpapprat på den efteråt så den ser lite "chabby-chick" ut. Som ni ser i spegeln så är våra fönsterkarmar svarta, men ska snart bli vita.Uteplatsen har också fått en ny fönsterbräda som jag målat. Här har mina pelargoner fått ta plats.
Här har jag gjort en nivå grupperad dekoration av mina pioner. Jag fick verkligen tänka till.... hmm...hur var det nu vi fick lära oss på floristutbildningen?! Manschetten, proportioner och grupperingar av blommorna mm. Tänk så fort man glömmer när man inte håller på med det varje dag.Nu efter allt regnande och åskväder så är pionerna "sönderslagna" och överblommade för den här sommaren. Dom är så otroligt vackra och dom rosa doftar så gott...härligt så länge det varade.

Här kommer några bilder från växthuset där det växer och frodas.


Här en bild på våran mur med planteringshål i. Här har jag satt mina tagetes "Vanilla" som snart börjar blomma. De såg ut så här tidigare. Till vänster i bild min gjutna" rabarberblad" kruka.

Vid lillstugans hörn blommar de "gula gubbarna" för fullt.... ja så kallas dessa blommor, vet inte vad dom heter egentligen.

En "härlig stenstol" har fått plats i trädgården och på den en kruka med pelargonier och pysslingkragar.

Till sist en skål med dagens skörd av jordgubbar...mums så gott!
Det var allt för idag. Fler bilder på mina målningsprojekt kommer senare.

Kommentarer

Camilla sa…
Hejsan!
Åh, som jag har väntat på detta inlägget:)
Tycker om att titta på allt fint du skapar med betong och blommor.
Fina kort du tar och gillar din spegel.
Välkomst skylten var bara så läcker,
Förstår att du njuter av din semester och passa på att gör det för det är inte lugnt på jobbet.
Ha det bra, Det är ok att vi tar det om lycktorna när jag kommer tillbaka igen.
Kramar Camilla
Mitt Måleri sa…
hej
hittade hit från SIB så vackra bilder från trädgård hur mysigt som helst. och hjärtat kul ide =)
ha en skön helg
kram pia
Härligt med semester & härligt att du njuter, för det ska man göra.

Fortsätt så.
Krams!
Pernol sa…
Vilka vackra bilder! Du verkar ha det så fint där hemma! Trevlig semester!!!

kraaaam Pernilla

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!