8 juli 2009

Målning, blommor mm.

Hejsan!

Undrar ni vart jag tagit vägen?! Har semester och bara njuter!!! Det är ett tag sedan jag gjort något inlägg. Tycker inte jag haft något speciellt att visa. Ligger lite "lågt" med gjutningen.....men jag har massor av idéer som jag snart skall testa.

Har förresten gjort ett ganska stort betonghjärta för ett tag sedan som jag nu har dekorerat med mosaikbitar. Skrev in ett "Hej" och tänkte den kunde passa som ett"välkomsthjärta" vid entrén, men eftersom jag håller på att måla fönstren där, så får det ligga mellan tagetesplantorna vid lyktstolpen så länge. Så här ser det ut.


Håller på med lite målningsarbeten. Har slipat och målat min (fulfuru) hallspegel vit. Vilket "lyft"det blev! Tänk vad lite färg kan göra. Har även sandpapprat på den efteråt så den ser lite "chabby-chick" ut. Som ni ser i spegeln så är våra fönsterkarmar svarta, men ska snart bli vita.Uteplatsen har också fått en ny fönsterbräda som jag målat. Här har mina pelargoner fått ta plats.
Här har jag gjort en nivå grupperad dekoration av mina pioner. Jag fick verkligen tänka till.... hmm...hur var det nu vi fick lära oss på floristutbildningen?! Manschetten, proportioner och grupperingar av blommorna mm. Tänk så fort man glömmer när man inte håller på med det varje dag.Nu efter allt regnande och åskväder så är pionerna "sönderslagna" och överblommade för den här sommaren. Dom är så otroligt vackra och dom rosa doftar så gott...härligt så länge det varade.

Här kommer några bilder från växthuset där det växer och frodas.


Här en bild på våran mur med planteringshål i. Här har jag satt mina tagetes "Vanilla" som snart börjar blomma. De såg ut så här tidigare. Till vänster i bild min gjutna" rabarberblad" kruka.

Vid lillstugans hörn blommar de "gula gubbarna" för fullt.... ja så kallas dessa blommor, vet inte vad dom heter egentligen.

En "härlig stenstol" har fått plats i trädgården och på den en kruka med pelargonier och pysslingkragar.

Till sist en skål med dagens skörd av jordgubbar...mums så gott!
Det var allt för idag. Fler bilder på mina målningsprojekt kommer senare.

4 kommentarer:

Camilla sa...

Hejsan!
Åh, som jag har väntat på detta inlägget:)
Tycker om att titta på allt fint du skapar med betong och blommor.
Fina kort du tar och gillar din spegel.
Välkomst skylten var bara så läcker,
Förstår att du njuter av din semester och passa på att gör det för det är inte lugnt på jobbet.
Ha det bra, Det är ok att vi tar det om lycktorna när jag kommer tillbaka igen.
Kramar Camilla

Mitt Måleri sa...

hej
hittade hit från SIB så vackra bilder från trädgård hur mysigt som helst. och hjärtat kul ide =)
ha en skön helg
kram pia

Anonym sa...

Härligt med semester & härligt att du njuter, för det ska man göra.

Fortsätt så.
Krams!

Pernol sa...

Vilka vackra bilder! Du verkar ha det så fint där hemma! Trevlig semester!!!

kraaaam Pernilla

Tagetes