Fortsätt till huvudinnehåll

Stor Betongkruka

Har nu fått färdigt min stora betongkruka. Blev väl inte helt nöjd!!... men krukan fyller sin funktion. Mönstret fick jag till med att klä ytterkrukans insida med stora rabarberblad. Tog sin lilla tid att rensa bort alla bladnerver, men blev nöjd med det fina mönstret.Formarna jag använt mig av ser ut så här. Att tänka på är att innerformen är stabil och bra annars blir krukan ojämnt tjock (vilket min blev) och att innerformen är 3-4 cm mindre än den yttre. Jag kunde med fördel använt en stadigare inner form. Men det är bara att testa vidare, får "klura" på detta ett tag till.


Här en bild på några planteringar framför Entrén. I cylinderkrukan har ett utav mina betonghjärtan fått plats som dekoration.

En bild tagen igår på mitt trädgårdsland. Det växer ganska bra. Det ljusgröna till höger är mina solrosfrön som jag "bresått". Blir otroligt vackert när dom börjar blomma och fint att göra buketter samt arrangemang av.

Pelargoniafrö "A´la Susanne"....en liten test?! Läste i en tidning för ett tag sedan om att man kan skapa sina egna pelargoniasorter. Genom att pollinera med en pensel. Det måste jag bara testa( även om det tar tid)!!! Så jag tog frömjöl från en vit pelargonia och pollinerade med en rosa Mårbacka . Efter att tag stack det fram fler frökapslar som fick sitta tills dom blev riktigt mogna.

Fröna är nu planterade och det ska bli spännande att se vad det blir för resultat....om det blir något resultat alls?!!

Kommentarer

Moa sa…
Smart idé! Mamma har gjort massa fågelbad i betong av rabarberblad, men det här var nåt nytt. Kul!
Moa sa…
Hej igen!
Nu undrar mamma om du har armerat krukan?
miloa sa…
Vilka fina rutor du har!
Camilla sa…
OMG Susanne!

Detta är ju inte sant!
Du är ju som skapt för betong att jobba med:)
Jag är så imponerad av ditt konstverk.
Såå otroligt snyggt.
Måste vara lång bränn tid på denna krukan.
Och jag skulle vilja beställa 3 st ljuslycktor i betong.
Dom som man kan plantera en liten blomma och ljus i.
Undrar om det går bra.
Behöver inte ha dom fören till hösten eller Augusti då vi ses igen.
Fy vad det låter långt tills dess.
Helgen var bedrövlig på många sett,
så hadde dom frågat i Söndags
- Vill du ha semester nu, så hadde jag tagit min väska och gått jag med:))
Nä, jag hoppas att du får en härlig semester Susanne det är du värld, och samtidigt så får vi alla njuta av dina fina skapelser:)
Hoppas att det blir någon Susanne blomma.
Väntar på nästa sak....Kramar Camilla
Moa sa…
Hej igen!
Tack för svaret, tror det blir en sån inom kort :)

Ha en bra dag!
/Moa
Åh vad mycket fint du har här då.
Hit återkommer jag ofta...

ha en fin dag

kramar @nette
Carina W sa…
Hej!
Hoppas att du har lika skön semester som jag?Den stora betongkrukan är oerhört snygg de där rabarberbladen är super som dekoration.Hur gör du människa????

Du har utvecklats otroligt mycket,det märks att du "brinner" för din hobby.

Kram!
Livs Lyst sa…
Så morsomt at du har laget din egen store sement-potte!! Dette var jo en kjempe kuul idè!

Hm..... skal jeg også prøve noe slikt en gang da tro? Tøft var det i alle fall og så får man den størrelsen man trenger.

Du er flink!

Hilsen fra Liv i Norge ;O)

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!