Fortsätt till huvudinnehåll

Krans/Ljusmanschett på vilda blommor

Regnet det bara öser ner och......... man får inget gjort ute!!! Tog iaf en promenad i hagen och plockade lite Rödklöver, Rölleka och Lommegräs. Band en liten krans som fick bli en manschett till ett stort gilleljus som jag ställt på en glasassiett. Vackert till tex. en bordsdukning. Enkelt att göra och blommorna är alldeles gratis! Till stomme har jag en tjockare metalltråd och en myrtentråd att linda fast blommorna med.
Plockade också några Nyponrosor som gjorde sig fint i ett av mina dessertglas.

Kommentarer

Pernol sa…
Åååå så vackert! Du har tur du som har en trädgård! Själv har jag precis satt ut sommarblommorna på balkongen. Nu är äntligen "järnnätterna" över. Under den perioden kan det fortfarande komma lite frost. Vi hade jättevarmt i Pingst men fick ett bakslag en vecka efteråt. Nu är det kallare.

kramis Pernilla
Fantastiskt vackra arrangemang du gör.
Kram i solen Lisa
Camilla sa…
Åh, Vad vackert.
Du är såå duktig och jag blev extra glad när jag såg att det var RÖDKLÖVER;)
Är mina favorit blommor.
Så dekorativt det är bara att njuta av allt du visar upp här.
Kramar Camilla
Jo sa…
Åh du gör såna underbara saker och dina foton är verkligen sååå vackra! Verkligen en inspirerande blogg som jag är glad att jag hittade! Ang hjärtat som du gjorde med smörblommor och brudslöja, hur länge håller sig ett sånt? Måste nog ta mig en tur till hagarna en bit härifrån och plocka hem lite pysselmaterial!

Kram
Efter behag sa…
Hejsan

Dina bilder är så vackra, och vilka kransar du gör. Kommer gärna tillbaka för att få inspiration.


Hälsningar Ann-Louise
Anonym sa…
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
agge sa…
Vilka underbara färger och foton!! AGNETA

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!