Fortsätt till huvudinnehåll

En stoooor.....söööt....

....jordgubbe i betong. Fick en idé för ett tag sedan att skulptera en jordgubbe i betong. Har använt mig utav kycklingnät för att få till formen. Fick fylla formen med plast för att inte betongen skulle ramla igenom. Målade den sedan röd med gröna prickar och resultatet blev så här.

Har inte riktigt kommit på hur jag skall få till ett konstgjort skaft och blad.... så det får jag fundera vidare på. Om det finns någon som har en idé eller förslag så hör gärna av er.

Ha en fortsatt trevlig NATIONALDAG!

Kommentarer

Pia sa…
Hej Susanne:-)

Tack fordi jeg fikk lägge dig til på listen hos Danske Indretnin gsblogs - det gør det litt lettere at finde alle de fina indretningsblogs som finnes på nätet:-)

Kram Pia
Millan sa…
Oj, du kan ju göra allt, helt otroligt vilken fantasi du har.
Hoppas du med får en bra nationaldag
Snuttan sa…
vilken rolig ide
Underbart

Kram
Åsa
Pernol sa…
Härlig och sommrig idé! Hur kommer du på allt kul?!

kramis Pernilla
Carina W sa…
Hej!
Sitter och bara beundrar denna underbart härliga"gubbe".Den är otroligt bra gjort.
Nu är min sista helg tillända före semestern.Det känns så gott!


Ha,det härligt i sommar!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!