Fortsätt till huvudinnehåll

Symaskinsbord med gjuten betongskiva

Då var betongskivan till mitt symaskinsunderede klart. Jag blev ganska nöjd med resultatet....fast det blev lite luftbubblor här och var. Men va sjutton... det ska väl synas att det är "hemmagjort". Skivan är ca. 3 ½ cm tjock och jag har armerat den med kycklingnät för att göra den riktigt hållbar. Bordet får pryda sin plats på verandan. Ska försöka få tag i ett par passande stolar...kanske i gjutjärn.
Jag har ju funderat ett tag på att gjuta en stooor utekruka och hittade i dag på Coop Forum passande plastbaljor. Tanken är att jag skall skapa ett mönster på utsidan. Så det är mitt nästa projekt som jag skall ge mig på i morgon. Berättar mer i detalj sedan när det är färdigt....om det nu fungerar?! Man vet ju aldrig!

Kommentarer

Men jösses vad du är kreativ och duktig. Dina betongsaker är ju underbara :-).
Klart du ska vara med på SIB, jag lägger in dig nu.
Kramar Lisa
Camilla sa…
Hejsan!
Jag är såå imponerad av detta som du pysslar med.
Betong och blommor ska du pyssla med gumman, helt klart:))

Det blev så snyggt och tror att du fixar ett bar stolar i lika stuk.
gillar din ljustake i 3.
Hoppas att du snart visar bilder på din kruka.

På jobbet är det samma visa du vet.
Kramar Camilla
Snuttan sa…
Ohh vad fint det blev

Kram
Pernol sa…
Wooow vad snyggt!!!

kramis Pernilla
Dorthe sa…
Hejsa!!
Så fint dit symaskinebord blev, med den betonplade.
Du er bare så dygtig og kreativ.
Ønsker dig en god Weekend
Kram Dorthe.

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!