Fortsätt till huvudinnehåll

Gjutesäck mm.

Med en gjutesäck kan det bli så här vackert! Har placerat en En i en hög kruka som jag sedan trätt en gjutesäck över. Pyntat med lite mossa några betonghjärtan, bundit lite snöre omkring, satt på en hemgjord tags samt en stjärna, så har man ett juligt arrangemang.


Kommentarer

Camilla sa…
Hejsan!
Det var vackert med säcken.
Du gör så mycket fint Susanne.
Och du har så mycket roliga och fina ideer.
Och du ska veta att vi saknar dig så mycket.
Det är tomt utan dig.
Kramar Camilla
Anonym sa…
Blev supersnyggt, har gjort något liknande. Sytt en säck av "säckfärgatlinne" till min bords-en. Enen är sedan klädd med mini silverfärgade kulor och pryder matsalsbordet.
Kram
Susanne (med den förlorade bloggen)
Lena/isis sa…
Otroligt fint med jutesäckar, men var köper man såna ??? Blir alltid så inpirerad av att kika in hos dig. Kram
Kamomilla sa…
Så snyggt! Och din nya julheader är superfin!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!