Fortsätt till huvudinnehåll

Betongägg & Dekoration

Hej!

Har satt igång att gjuta lite igen. Fick en idé om att gjuta små ägg. Som stomme har jag använt pappersägg som skall hänga i ris. Det gick väl sådär kan jag säga! Det blev inte världens bästa form men de får duga. Det blev ett par små fåglar också samt ett litet större ägg. Här kommer lite bilder.

Det var allt för idag. Håll utkik för snart kommer det fler betongprojekt.

Kommentarer

Vilka söta fåglar!

Jag får nog börja fundera på det där med betonggjuteri ...
Annika sa…
Så söta fåglar :) Det blev fint i arrangemanget du gjort.
Ha en fin dag, Annika
Hej! Kul med en blogg full med skaparglädje! Jag har också tänkt testa betonggjutning, verkar så roligt och mångsidigt!

Kram,
Jennie
Tack för titten!! Mycket fint du gjort!

Kram Evelina
Kamomilla sa…
Åh vad fina! oj vad jag längtar efter att dra igång lite betongprojekt igen, men det får vänta till sommaren. jag höll till i bastukammaren förut men nu är där nystädat och röjt så jag kan inte...
Hei!
Fint å se at du er i gang med betongen igjen.
Jeg var å kikket på formene mine idag. Det har vært for kaldt til nå. Men nå skal jeg også snart igang...
:)
mvh Gry
Vilka fina ägg och fåglar du har gjort. Man blir verkligen sugen på att sätta igång och gjuta.

Agneta
Pernol sa…
Så söta fåglar och äggen blev ju jättebra!

Jag ville bara tassa in och önska Dig en riktigt Glad Påsk!

kramis Pernilla
Gunilla.B sa…
Så fina ägg och fåglar! Blir så sugen på att gjuta igen, men än så länge samlar jag formar och väntar med gjutningen tills jag kan vara ute.
Glad Påsk!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!