Fortsätt till huvudinnehåll

"Risig" påskinspiration

Hejsan!
Fick en idé!....bland mååånga andra *fniss*. Har gjort en "björkrisboll" eller vad man nu skall kalla den och sedan satt den i en stor utekruka och dekorerat. För dig som vill pröva på så är det bara att hitta en grövre gren och gjuta fast i en mindre kruka. Binda på björkris upp och ner,vika upp och binda ihop i toppen...så får du en sån här skapelse. Ganska kul tycker jag och idén fick jag från bloggen Blommor-Inredning-pyssel. Titta gärna in till henne för att se allt fint pyssel mm. hon gör.

Den här lilla fågeln band jag ihop av lite överblivet ris.Sedan tänkte jag visa vilken fin kyckling jag fick av mitt gulliga "bonus" barnbarn Yade. Han har sått lite frön i krukan men viste inte vad, så det blir en överraskning.Vill passa på att tacka för alla fina kommentarer och önska alla som tittar in EN GLAD PÅSK!

Kommentarer

Carina sa…
Du är rolig du!!!
Det blev jättehäftigt!

Glad Påsk!
Åh, vad fint. Snygg plantering också. Hur ska man hinna med allt roligt man vill göra.

Trevlig påskhelg!
Agneta
Kamomilla sa…
Vad fint! Ni ser inte ut att ha snö mer.. Det har vi. Fast det smälter nog med fart nu.
agge sa…
Så fint du gjort och vilken kanonfin header!Glad påsk! Agneta

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!