Fortsätt till huvudinnehåll

Ängel mm.

Tjohooo!!! ...här är jag igen!

Nu var det otroligt längesedan jag gjort ett inlägg. Har varit lite upptagen (med ett heltidsjobb) och varken hunnit eller orkat att blogga.

Kan berätta att jag jobbat inom äldreomsorgen i 30 år, men har länge känt att jag vill prova på något annat...så jag sa helt enkelt upp mig och slutade vid årsskiftet. Så nu står jag till "arbetsmarknadens förfogande" som det så vackert heter. Har fått chansen att jobba ett par månader på Blomsterlandet i Lockryd där jag stortrivs...men tyvärr finns det inget fast jobb att få. Har sökt många jobb och har i dagarna fått reda på att jag fått ett semestervikariat som "matdistributör" vilket innebär hemkörning av kyld mat till "de gamla". Ska bli både kul och intressant att pröva på detta jobb i sommar.

Ni har väl inte missat Clarius stora utförsäljning av krukor mm. här i Borås!

Jag var där förra helgen och köpte billiga krukor och amplar. Den vackra ängel fick också följa med hem. Den är ganska stor och tung och jag har inte bestämt mig för var den skall stå än.

Har gjutit lite småsaker i betong och ska försöka lägga ut lite bilder på detta imorgon.

Det var allt för i dag. Ha det gott allesammans!

Kommentarer

Joyforhome sa…
oj vad fin liten del av din trädgård du visar. Jätte fin ängel av betong

Kram Malin
Härlig ängel du hittade, jag älskar änglar så de får bo både inne och ute hos mig. Ha en fortsatt fin helg
Kram Anneli
agge sa…
Du är bra tuff du,jag beundrar dig som vågade säga upp dig från ett fast jobb... Själv har jag jobbat i 28 år på samma ställe med samma tandläkare(jag är tandsköterska) Jag har naturligvis under årens lopp till och från tänkt att "ska jag verkligen hålla på med detta till pensionenen men eftersom JAG är en fegis,så antar att det blir så...men jag beundrar dig VERKLIGEN som vågar!!!Lycka till. Kram Agneta

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!