Fortsätt till huvudinnehåll

Betongpynt

Hej!

Här kommer bilderna som jag utlovat på lite betongpynt. Har gjutit några tags som jag här dekorerat med blommor avsedda för scrapbooking... men man kan ju också stämpla eller skriva en text på dom. Formen till bokstaven K har jag skurit ut i en frigolitskiva och den är ca 10 cm hög.

Händerna och fötterna tycker jag blev riktigt häftiga. Dom är gjutna i sandkakeformar och för att fingrar och tår ska hålla lite bättre så armerade jag med lite järntråd. Fatet blev riktigt bra och formen är ett simpelt plastfat som man köper i flerpack.

Foto: Susanne Lindén

Det var allt för i dag. Hoppas ni fått lite inspiration och idéer till att gjuta. Själv har jag "tusen" idéer om sådant jag vill prova...men har lite svårt att få tiden att räcka till för tillfället.

Ha det gott!

Kommentarer

Kamomilla sa…
Härliga saker du fixat!!! oj så jag önskar jag kunde ta itu med betong jag nu också, men än så länge är jag ju sjukskriven så det får bli till framtiden...

Jättefina ideer har du!
Black Iris sa…
Du bjuder verkligen på inspiration.
Jag har funderat länge på detta med betong men jag skjuter det hela tiden på framtiden.
När man ser dina bilder vill man ge sig på det med en gång.

Kram Maidi
Sabina sa…
Hej!
Hittade din sida av en slump, och har nu en fråga!

Jag har mist mitt ofödda barn och letar nu gravsten och skulle vilja göra en själv.. Vill ha ett cement/betong hjärta.. som jag sedan kan gravera eller skriva på som kan ligga ute året om..
Har du några idéer eller tips?
Behöver all hjälp jag kan få!

Tack på förhand,
Mvh Sabina
Carina sa…
Hej,Susanne!
Blir alltid lika facinerad av att se vad du åstakommit.ALLT är jättesnyggt.
Hoppas att matutkörningen blir rolig.Är det på jobbet du skall vara?
Kommer att höra av mig till dig.Behöver lite tips och råd...hmm!
Anonym sa…
Hej!
Hamnade på din sida genom någons länk:)o måste säga vilka fina grejor du gjutit.
Håller själv på att gjuta o lär mej hela tiden.. Undrar vad du använder för betong eller cement?? o vilket märke?? Jag har bara provat finbetong men kommer inte ihåg vilket märke det var. Har inte kommit igång än i år..
Kommer att fortsätta följa din blogg:)
Mvh Mia
Hanne sa…
Nydelige, inspirerende ting du har laget. Jeg har prøvd meg litt med betong, men bare større ting. Da har jeg brukt en blanding som heter B20. Hva heter blandingen du har brukt?
Anonym sa…
Vart hittar du alla dina formar? Tex tagsen.. vad har du gjutit dom i??
Nette sa…
Åh vad kul, det här ska jag prova. Jag är nybörjare och letar inspiration hos dig. Tack så mycket! =)

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!