Fortsätt till huvudinnehåll

Växthus mm.

Hej!

Vilket härligt väder vi har!!

Idag har jag grejat lite i mitt växthus. Har en stor "torva" med gräslök i ena hörnan som nu har gått upp i blomm. Då brukar jag klippa ner den till marken för att sedan växa sig stor igen. Kunde inte slänga alla de fina blommorna så några fick ta plats i en vas ihop med lite hundkex.

Potatisen som jag satt i plastkassar från Lagerhaus växer verkligen så det "knakar". De är på gång att blomma så kanske blir det egenodlade färskpotatis till Midsommar. Förutom mina olika sorters tomater så har jag också en paprikaplanta och två olika sorters gurkor. Hoppas nu bara att det varma vädret håller i sig för gurkplantorna kan vara lite "kinkiga" och gillar inte kyla.


Det var allt för idag. Ha det gott i sommarvärmen!

Kommentarer

Jag håller också på med plantorna i växthuset. Vad kul med din potatis i kassarna.

Dina betongsaker är så jättefina. Använder du fiberbetong, det ser så slätt ut?

Trevlig kväll!
Agneta
Kamomilla sa…
Oj, du har nog gröna fingrar du :)
Black Iris sa…
Härliga bilder!!

Maidi

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!