Fortsätt till huvudinnehåll

Betongbokstäver

Hejsan!

Nu är det andra veckan jag går bredvid på mitt sommarjobb som matdistributör. Ett jätteroligt och givande arbete....men ack så mycket att hålla reda på!!! Hoppas allt "sitter" tills jag skall köra själv i nästa vecka.

I söndags hade jag en "liten kurs" i gjutning för en av mina svägerskor och hennes barn. Jättekul och de gjöt både fågelbad av rabarberblad, fågelhus, hjärtan rosor, fjärilar mm. Bilder kommer senare på alla alster som blev till.

För ett tag sedan gjöt jag dessa små bokstäver. Formarna gjorde jag själv, men blev inte riktigt nöjd så jag får klura vidare på detta.

Det var allt för idag. Ha det gott allesammans!

Kommentarer

Pernol sa…
Bokstäverna blev ju visst bra!

Fötterna som du har i headern är ju för härliga!

Ha en trevlig vecka och lycka till på jobbet!
kramis Pernilla
Hmm, vad har du för krav egentligen, om inte de bokstäverna blev bra? Jag är helt klart imponerad över att du gjort formarna själv.
Carina sa…
Hej!
Är inne igen och kikar på dina bokstäver.Tycker att de blev jättehäftiga!

Ps:Kom inte ihåg vad det hette som du använde att gjuta med.

Men du får förklara närmare lite
senare.

Vi ses!
Black Iris sa…
Jag blir mer och mer sugen på det här med betong. Skulle nog också vilja gå på en kurs hos dig.

Kram Maidi
Pernol sa…
Jag ville bara titta in och önska dig en trevlig Midsommar!
kram Pernilla
Monkan sa…
Vilka fina bokstäver! Jag har funderat på att gjuta fågelbad av mina rabarberblad. Sån´t där som snart varje svensk har i sin trädgård... men jag får se om jag orkar. Man har ju annat att göra också. :-) Glad sommar!
Johanna sa…
Hej! Vilka fina bokstäver du lyckades med! Jag är också himla sugen på att gjuta bokstäver, men har inte lyckats komma fram till hur jag ska göra formarna än... Hur gjorde du?

Ha det bäst!
Stina sa…
Hej! Jag undrar om du blandar själv eller om du köper säckarna där du tillsätter vatten?
Jag har provat med finbetong men dom små detaljerna håller inte! Tex. Fingrarna och tårna. Armerar du?

MVH. Annika

Svara gärna till min dotters blogg eller hotmail! stiinamarklund.blogg.se , stina0820@hotmail.com

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!