Fortsätt till huvudinnehåll

Höstdekoration

Hejsan!

Idag har det blivit till en höstdekoration att ha på köksbordet. Har plockat lite av varje i min trädgård. Solrosor, husarknappar, rosmarin, alunrot, citronmeliss, persilja mm. Blommorna börjar att "sjunga på sista refräng" så man får passa på att skapa så länge de är hyfsat fina. En prydnadspumpa fick också plats i arrangemanget.

I mitt lilla växthus börjar det bli både rörigt och trångt. Har i helgen börjat rensa ut tomat och gurkplantor mm. Sedan har alla krukväxter åkt in som ska vinterförvaras. Vissa växter såsom ros i kruka, hortensia och buxbom får stå kvar och dom brukar jag gräva ner i jorden så får rötterna lite extra skydd, resten åker sen in i ett frostfritt rum i stallet. Det tar sin lilla tid att få ordning på allt innan frosten slår till på allvar...men ett angenämt och avkopplande arbete tycker jag;)
Det var allt för denna gång. Ha en bra vecka allesammans!

Kommentarer

Black Iris sa…
Men såå mycket fina bilder. Du kan verkligen konsten att arrangera.

Kram Maidi
Så härligt det ser ut!
Jag håller också på och tömmer i växthuset. Har en del växter kvar där som ska vinterförvaras inne i boden. De får nog komma in till helgen.

Ha det bra!
Agneta

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!