Fortsätt till huvudinnehåll

Höstkrans

Har idag röjt lite i växthuset och i mitt trädgårdsland. Passade också på att skörda mina prydnadspumpor, för man vet aldrig när frosten slår till. Är lite besviken på att det inte blev mer variation i både färg och form på pumporna.
En "höstig" krans blev till utav både blommor och blad. Har använt en kraftig ståltråd till stomme och myrtentråd till att surra fast allt med. Här kommer lite bilder.

Sussigonierna har växt ordentligt i sommar och färgerna blev rosa och vita. Dessa pelargonier har jag själv drivit fram från frö och är min alldeles egen sort HÄR kan du läsa mer om det. Sedan återstår det om jag klarar av att övervintra dom.
Det var allt för i dag. Ha det gott allesammans!

Kommentarer

Kamomilla sa…
Underbart inspirerande!
mosterfi sa…
Vilka vackra bilder du har på din blogg! Gillar verkligen din header...(om det nu heter så) Oftast blir det julkrans men en höstkrans är ju inte så dumt att ha på dörren...får nog ta ch göra mig en:) /Sofie
Black Iris sa…
Sånt här är precis vad jag vill hålla på med just nu. Binda kransar och göra höstdekorationer. Tiden räcker inte till och dessutom är jag nog inte så bra på det heller. Jättefin krans du gjort i alla fall.

Kram Maidi
Vilken fin blogg du har och vad fina saker du gör !
agge sa…
hej du, å tack för titten hos mig. Vilken jättefin blogg du har... (men det har jag nog sagt förut).Ja nog är du kreativ alltid!Själv har jag varit jättedålig på att blogga, ett långt tag nu men snart kanske... Vilken jättefin header du gjort! Kraaaam Agneta

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!