Fortsätt till huvudinnehåll

Fototriss del 107: Plastic Fantastic

Då var det dags igen att delta i Fototriss. Veckans tema är Plastic Fantastic.

Jag kom på att jag hade ett par "fantastiska plastpinaler" . Skall användas till frukt och grönsaker mm. för att skapa fina ätbara dekorationer. Tror att de är inköpta någon gång på 80-talet. Kan väl säga att de inte är så flitigt använda *skratt*....liksom många andra "nödvändiga" plastpinaler som man samlat på sig genom åren. Har iaf testat dessa två idag och de fungerar alldeles utmärkt.
Fler bidrag på temat finner ni HÄR!

Kommentarer

Jah Hollis sa…
Ja, det finns mycket märkliga saker tillverkade i plast. Gillar den norska (?) texten på Dekor-kuttern. :-)
LEna Norgren sa…
JA trixigt med såna finesser men när jag köpte min blev jag besviken och lyckades inte få till det som försäljaren.......
Menageriet sa…
Vilka härliga bilder på temat!
Förstår att dom blivit liggande, för det verkar krångligt.
Måste berömma Din fina header! Så härliga färger!
Återkommer och kikar på fler fina bilder och recept.
Tack för kommentaren hos mig och må så gott!
Emma sa…
Tack för din fina kommentar! Jag har kikat runt lite och spanat in dina gjutningar, verkligen jättefina! Jag blev så inspirerad och ska nog ta tag i betongsäcken som står på balkongen och gjuta lite fint nu till hösten/vintern. Bra idé med pepparkaksformar tycker jag.
Ha en fin kväll!
/Emma
Jag måste hålla med tidigare kommentar om din header! Den är verkligen jättefin med de orangea färgerna.

Ha en trevlig söndag!
Agneta
Black Iris sa…
Oj en sån här hade jag en gång i tiden men det var en sån där pryl som låg i ett skåp i många år och aldrig blev använd.

Kram Maidi
Karoleen sa…
Nostalgi där du =) Ja, det är knasigt egentligen, på 80-talet skulle alla ha dom där och göra konstiga grönsaksupplägg, men nu skulle man knappast använda dem speciellt mycket. Modet kanske svänger tillbaka =)
pysseliten.blogg.se sa…
Wow äe super glad att jag hitta din fina sida :) Attans vad nycket fin´t du gjort ! Googla på höstkransar för att få tips ,och du har ju MASSOR av fint vill ut i skogen direkt med det är för möskt nu . Får jag låna bilder och länka din sida om jag gör någon krans .
Nu måste jag drömma vidare på sidan Kram Pysseliten

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!