Här kommer receptet på bullarna jag bakat. De går väldigt snabbt att göra eftersom de bara skall jäsa en gång. Jag brukar använda aluminiumformar, för vanliga bullformar i papper håller inte formen. Välj mellan fyllning 1 och 2 ( själv föredrar jag fyllning 2).
150 gr margarin
4 dl 37* mjölk
50 gr jäst (jag brukar använda torrjäst som jag blandar direkt ner i mjölet)
1 dl socker
9 dl vetemjöl
Fyllning 1:
100 gr margarin
1dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Fyllning 2:
En sats vaniljkräm för kokning.
Blanda ihop: mjöl, socker, torrjäst
Smält smöret och häll i mjölken, låt bli fingervarmt
slå över mjölkblandningen, rör om tills degen blir slät (degen blir väldigt kladdig)
Lägg en matsked deg i varje form (ca. 25 st)
Låt jäsa i 30 minuter.
Tryck ett hål med mjölad tummen i varje bulle, lägg i ½-1 tsk fyllning.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Gräddas i 200* ca. 15 min.
Hör gärna av er med en kommentar när ni bakat dessa goda bullar.
Lycka Till!
9 kommentarer:
Tack :)
Hej!
Tänkte bara kolla med dig, har du gjutit något större än? Typ en badrumsbänk?
Tips i så fall, slipning, behandling....
Ha det gott!
Jenny Katteberg Hantverk
Och gud vilka smarriga och vilka fina bilder. Måste jag baka!
Tack för tipset om inspirationen :-)
Ha en fortsatt bra dag!
Hejsan!
Idag har jag testat bullarna. Jätte goda...så de ska jag göra fler gånger, Kram
Mumsiga ser de ut så det blir nog till att testa de här.
Maidi
Tjena.
Så, nu är bullreceptet utskrivet ;) och bara att sätta igång för bakning .
Så mycke fint och mycke läckra idéer det har kommit in sen jag var här sist....Jag tänkte, när du gjorde bokstäverna i cement och använde trolldeg....fick du bryta sönder mallen eller kan man använda mallen fler gånger? Det blev så läckert!!!!
Ha en bra dag.
Kram, Britt-Inger.
Tack snälla svärmor för receptet! Jag testade med bullformar som är till mazariner (dem är i hårdare papp än vanliga formar) och då fungerar det alldeles utmärkt att tina bullarna i micron. Jag älskar dem här bullarna.
Tack snälla svärmor för receptet! Jag testade med bullformar som är till mazariner (dem är i hårdare papp än vanliga formar) och då fungerar det alldeles utmärkt att tina bullarna i micron. Jag älskar dem här bullarna.
Trevlig blogg du har, testade din bullar. Kanon goda.
Tack tack för receptet.
Och vilka fina bilder:)
Lena
Skicka en kommentar