Fortsätt till huvudinnehåll

På odlarfronten mm.

Hej!

Känns som om hösten är på intågande...kan det vara möjligt?! Vart tog sommaren vägen?... ja vi har ialla fall haft en underbar sommar och hösten kan ju bli minst lika fin. Det är första sommaren på 30 år som jag inte haft någon semester!! Har jobbat som matdistributör och det har varit riktigt roligt. Bra tider måndag - fredag 7.30-16.00 och INGA HELGER!! (det är man inte precis van vid när man arbetat 30 år i vården) Arbetar två dagar till i nästa vecka sedan blir det att gå till arbetsförmedlingen igen.

På "odlarfronten" har det gått si sådär. Det myckna regnande sista veckorna har gått hårt åt blommor och grönsaker. Det har blivit lite för blött i våra land vilket gjort att vissa blommor mm. börjat gulna och inte trivts så bra.

Har varit ute och fotat lite idag så håll tillgodo med lite bilder.Får ibland frågor om mina gjutningar och vilken betong jag använder. Jag gjuter alla mina dekorationer i Casco Thermoplan ett sorts flytbetong/spackel. Den blir gråare i tonen och mycket slätare vilket jag föredrar. Till större saker som krukor mm använder jag finbetong eller så blandar jag dem båda.

Det var allt för denna gång. Vi hörs!

Kommentarer

Anneli O sa…
Hej
Hamnade på din blogg av en slump. Vilka fina saker du har gjort. Gjuter lite i cement själv. Undrar var du har hittat formar till de fina händerna och fötterna?
Black Iris sa…
Visst har allt regnande ett tag tagit stryk på alla blommor som fortfarande vill klara sig ett tag, men nog ser det ut som om det fortfarande är jättefint i din trädgård.

Kram Maidi
Vilka fina bilder du fångat i din trädgård. Här är det också lite si och så med växtligheten. Det känns som att jag har mindre mängd höstblommor i år eller kommer allt mycket tidigare?

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!