Fortsätt till huvudinnehåll

Fototriss del 105: R som i....

Tänkte denna vecka delta i Fototriss! Veckans tema är bokstaven R som i... och det är fritt att göra sina egna tolkningar. Här kommer mitt bidrag.Bild 1: Rödklöver Bild2: Rudbeckia Bild 3: Rabarberkaka

Vill ni se fler tolkningar så gå in HÄR!

Kommentarer

Kerstin: sa…
Det var en fin triss med mycket vackra foton!
Black Iris sa…
Rabarberkakan ser ljuvlig ut.

Maidi
Beppan sa…
Den där rabarberkakan ser riktigt smarrig ut!!
Lena sa…
Underbar triss!

/ Lena
Monkan sa…
Aha, finns det vit rudbeckia, jag trodde det var en röd blomma. Men den kanske finns i massa olika färger, eller så är det jag som blandar ihop saker och ting för jag har så förskräckligt dålig koll på blommor/växter...

Min favorit i din triss är den i alla fall, jättefin bild. Och din bloggheader, sanslöst fin!!!
ViDu sa…
Fina bilder. Vad god kakan ser ut!
Tuvstarr sa…
Kakan ser läckert ut, lite vaniljsås till... hmmm
Hälsningar från Tyskland.
AnnCathrine sa…
Åhh, så fint fotade bilder i din triss! Å kakan.... ser helt underbart god ut! Ska jag skicka adressen om det finns nåt kvar....
;-)
Jah Hollis sa…
Tjusig triss. En bit rabarberkaka tar jag gärna, tack. :-)
bagarbruden sa…
åhhh, rabarberkaka med vaniljsås är aldrig fel.
Härlig triss!!
Marre sa…
Tack :) Rabarberkaka, smaskens :) Helt klart min favo... Gött triss!
Nina sa…
Jättefin triss! Gillar andra bilden bäst, rent fotomässigt, snygg skärpedjup och komposition! Gillar tredje bilden för den gör mig sugen på rabarberpaj!
Lena Rollmar sa…
Vilken härlig tolkning av veckans tema! Nice!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!