Fortsätt till huvudinnehåll

Gravdekoration för hund

Hejsan!

Fick för någon vecka sedan en förfrågan på min mail om att göra gravdekorationer för hundar. Har själv aldrig sett något liknande som kan passa för djur. Har gjutit ett par hjärtan och lyckades få tag på ett par hundar som passade. Namnet Leo skrev jag med mina betongbokstäver. Resultatet blev så här.

Detta går ju att utveckla i det oändliga, både med namn, olika djur mm. Istället för gravljus kan man använda ett gilleljus och ha dekorationen inomhus...ja som sagt det går ju att göra precis som det passar var och en.

Om NI vill beställa så hör av er på min mail susanne.senasa@telia.com så får vi komma överens om ett pris mm.

Tar gärna emot tips mm. vart man kan få tag på fler olika hundraser men också katter.

Kommentarer

Camilla sa…
Åhhh!!!
Detta känns verkligen i både kropp och själ.
Så fint det blev, och värdigt för våra älskade vänner.
Hoppas att det går bra för dig.
Du är så duktig och det är så roligt att se vad du gör för vackra saker.
Kramar Camilla
Kamomilla sa…
Jättefina, jag har gjort liknande, de är nog trevliga att ha, speciellt om man inte har en grav att gå till.
Black Iris sa…
Vilka jättefina gravdekorationer du gjort. Måste kännas gott för de som mist sina hundar.

Kram Maidi
Frida sa…
Sitter här och surfar på brudbuketter då jag fått äran att göra en:-)
Och vad kommer då upp, jo din formala brudbukett, hua kommer ihåg hur hemskt jag tyckte det var med dessa formala buketter ;-)

Gud vad kreativ och duktig du är!

Kram Frida (florist)

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!