Fortsätt till huvudinnehåll

Betongbokstäver

Fler betongbokstäver på gång! Formarna är av trolldeg som jag sedan tryckt ner träbokstäver i. Fungerar alldeles utmärkt, men man kan säkert använda någon typ av lera också. Här kommer lite bilder.


Det var allt för idag. Ha en trevlig helg!

Kommentarer

Carina sa…
Jättefina bokstäver och vad gulligt troll :-) kul att se. Hälsningar Carina
Black Iris sa…
Vilka fiffiga ideer du har med betongen. Önskar att jag hade plats att försöka mig på sånt här pyssel.

Kram Maidi
Vilken bra idé att använda trolldeg till formar. Den måste vara lätt att få bort antar jag.

Hälsningar Agneta
Hejsan !
Första gången jag kikar in här !
Jättefina saker du gör i betong !!
Smart idé med trolldegsformar !
Ha en fin dag ! Helen :0)
Anneli sa…
Vilken fantastisk blogg!!! När ska jag hinna förverkliga alla ideer och tips som jag fick här hos dig. Fortsätt att inspirera/Anneli
Mia sa…
Brukar kika in här hos dej men aldrig lämnat avtryck:)
Vilka fina betong saker du gör! Jag tänkte höra vad du gjuter i för betong??
Har också gjutit men blir inte lika fint...
Tar det lång tid innan betongen stelnar i trolldegs formarna??
Tack för att vi får komma in till dig o titta på dina fina grejor!
Ha en bra dag/ Mia
Pernol sa…
vilken fiffig idé att använda trolldeg! Bokstäverna är ju hur fina som helst. Trollet är urgulligt!

Ha det bäst!
kramis Pernilla
Hello
Hittade hit då jag kollade runt i olika bloggar,för att se vad folk sysslar med,och hamnade hos dej.Vilken underbar blogg härliga saker du gör,och kantarellbilderna gjorde att jag blev sugen att gå ut i skogen igen,fast idag regnar det hos mej.Själv pysslar jag med fotografering och digital scrapbooking.Jag återkommer gärna om jag får.mvh marita
Arja sa…
Hejsan! Vilken superbra ide att gjuta i trolldeg. Man kan ju faktiskt trycka ner nästan vad som helst i degen!!!
Ha det gott :O)
Fia sa…
Låter du degen stelna innan du gjuter i den?
Jennie sa…
Hej! måste bara instämma med de andra, vilken inspiration Du gav mig!!!! Jag har problem att betongen fastnar i formarna, trotts att jag använder olivolja... har du nått annat tips? Fyller du formarna riktigt fulla eller hur får du upp dom? //Jennie

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!