Fortsätt till huvudinnehåll

Våren är här

Hejsan!

Oj...vad tiden går fort! Det är så skönt att våren äntligen är här. Jag har sått lite frön och planterat om mina egna "sussigonier" som jag lyckats att övervintra. Tagit skott från mina murgrönor som jag satt i små yoghurt förpackningar. Det är så otroligt enkelt att föröka sina egna krukväxter. Oftast så beskär jag dom och sätter dom direkt i en kruka med jord, trär över en plastpåse som jag klippt ett litet lufthål men ibland sätter jag skotten i ett glas vatten och planterar när det blivit rötter på.

Idag skall jag skura rent mitt växthus och börja förbereda för mina plantor mm. Vintern har gått hårt åt växthuset och några rutor behöver bytas ut.Det var allt för idag. Ha en fortsatt trevlig Påsk!

Kommentarer

Carina sa…
Hej,igen!
Roligt att se att du lever!!!!!Undrat vart du tog vägen.Fick höra mig för lite.Men förstår att du haft mycket att stå i.
Tänk om jag kunde lika mycket om blommor/växter som du.Önskar mig det!
Ha,det gott!
Pernol sa…
Ååå så vårigt och fint med nya plantor! Min mamma har satt frön och av de plantorna brukar jag få några stycken.

Här skiner solen från en klarblå himmel. Äntligen vår här uppe i norr!

Ha det bra!
kramis Pernilla

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!