20 september 2008

Höstkrans av lönnlöv

Idag kände jag för att vara lite kreativ. Har många lönnar runt trädgården som fällt en hel del fina löv, med färg från grönt, gulorange till mörkaste rött. Fick iden att göra en höstkrans utav dom. Så här blev resultatet.

Jag har använt en halmkrans till stomme. Kransen jag hade hemma var ganska så bred, kunde med fördel använt en något tunnare. Det gick åt många löv, som jag rullade ihop till små "trattar" som sedan stacks i den ihåliga speckenålen och sedan igenom halmkransen.


Ett ganska pilligt och tidsödande jobb som tog ungefär tre timmar att göra . Detta är en gammal teknik som inte används så ofta i blomsterbutiker. Synd tycker jag för det blir väldigt fint.Men det var mödan värt och jag blev nöjd med resultatet. Man kan använda sig utav enbart blommor om man vill eller tex. ekelöv, nypon , rönnbär mm. Det är bara fantasin som sätter gränser.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så vacker krans du gjort!
jag ska försöka komma på hur du gjort.
Har både halmkransar och lönnlöv.

Anonym sa...

Det är bara jag igen. *ler*

Undrar var man får tag i en sådan nål?

Carina sa...

Men,Susanne så himla fin krans du gjort.Imponerande!


Vi ses!

Jenny Wallentin sa...

Hej!
Vilket vacker krans...
Blev riktigt inspirerad att gå ut i morgon och plocka upp löven som faller i trädgården och försöka mig på nått liknade...

Må gott!
Jenny

Anonym sa...

Jag är fylld av beundran! Nåt sånt skulle jag varken ha haft kunnande eller tålamod att göra.

Anonym sa...

tack för titten..:) oj vad fina kort du tagit.. gillade det med granknopparna på mest.. vilka fina djur ni har... och vilken otroligt vacker kran.. vad är det för nål du skrev om?? och var får man tag på en sån??
trevlig kväll..

Annika Christensen sa...

Ljuvlig !!! Så tät och fin.
ha det gott
Annika

Tagetes