Fortsätt till huvudinnehåll

Award & Solrosbukett mm.

Hejsan!
Nu var det ett tag sedan jag skrev ett inlägg, har liksom inte riktigt hunnit med att sitta vid datorn. Tänkte börja med ett STORT TACK till Ramona för den fina AWARDEN jag fick av henne för några dagar sedan. Jag har svårt för att välja ut några bloggar...det finns ju så många fina!!! Många har redan fått flera utmärkelser...så alla som tittar in hos mig är värda denna AWARD.
För ett par dagar sedan gjorde jag den här solrosbuketten av egna odlade Solrosor och Gladiolus. Till manschetten använde jag mig av pionblad. Den blev snyggare i verkligheten än på det här kortet. Det märks att jag "legat av mig lite" sedan jag avslutat min utbildning till Florist:( Övning ger färdighet och det känns att jag inte tränat på lääänge!!


Här en bild på Solroslandet.


Här tänkte jag berätta för er om min äggkläckningsmaskin. För många år sedan hade vi ganska många hönor och jag införskaffade mig en kläckmaskin, för att kläcka egna kycklingar. Jag lyckades för det mesta och många kycklingar blev det. Har lånat ut maskinen till kompisar, men dom har inte lyckats så bra med kläckningen. Så jag föreslog att jag skulle prova och har lagt 27 ägg utav rasen Orpington som skall kläckas den 17 september....om jag lyckas!! Det tar 21 dagar i maskinen tills äggen blir kycklingar.

Så här ser maskinen ut.

Här ligger äggen...och förhoppningsvis kan jag visa små dunbollar den 17 september.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!