Fortsätt till huvudinnehåll
Hejsan!
Idag tänkte jag visa ett utav mina hjärtan som jag dekorerat med mosaik. Har även försökt mig på att gjuta en lyckta för värmeljus...men den blev inte så bra. Får försöka tänka ut något annat sätt att göra en bra gjutform.


Här har jag gjutit tre betongplattor med lönnlöv som motiv. Dom här tre hade jag tänkt mig som dekoration på väggen. Passar nog bra på en tavellist. Har även tankar på att måla dom vita....men jag får se.

Jag beställde mosaikbitarna från Panduro och då hade dom den här söta syboxen som jag ej kunde motstå. Passar perfekt i mitt syrum.

Kommentarer

Jenny sa…
Hej Hej!

Vad fina Lönnlöven blev, verkligen! De blir nog väldigt vackra som tavlor på en list.

Får jag fråga vad det är för massa du har fäst din mosaik på hjärtana med? Och hur stora/små är de? Lite svårt att avgöra storleken
Jo sa…
Vilka fina betongtavlor med llöv på! :) Vad använde du som form till dem, det blev ju jättesnyggt?!
Maarit: sa…
Lövtavlorna var bedårande. Dig skall jag besöka oftare, här fick man massor med idéer... Ha en bra dag!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!