Fortsätt till huvudinnehåll

Adventsgrupper

Har idag gjort en dörrkrans på beställning. Till den använde jag mig utav mossa, grön och vit samt lingonris. Sedan skall den dekoreras, men jag har inte bestämt mig än för vad jag skall använda. Bild på det färdiga resultatet kommer sedan.Var inne på en blogg idag och fick en idé om hur man kan göra ett fint arrangemang med hyacint. Så här blev resultatet.Först fyllde jag en kruka till lite mer än hälften med oasis. Därefter klädde jag en Hyacint med mossa och virade om en grön dekorationstråd. Sedan har jag tagit ett par tunna metallstänger och stuckit in i hyacinten, som jag sedan stuckit ner i krukan. Här vill det till att få pinnarna att sitta ordentligt, för det kan lätt bli ostabilt. Sedan dekorerade jag krukan med mossa , blåbärsris och ett vitt hjärta.Hann även med att göra ett arrangemang med hyacint, taklök och blockljus och det ser ut så här.


Det var allt för i dag. Hoppas ni fått lite inspiration till att skapa egna arrangemang.

Kommentarer

Millan sa…
Vad fint med hyacinten, tror jag kommer ta efter dej och göra något liknade.

Din adventsljustake blev fin i zink trots att du fick göra om hjärtanen.
Vad fint du har gjort!! Hyacint på höjden va läckert!

Trevlig lördagskväll/Evelina
Oj vad du är duktig! Kransen är underbar! //Linda
Helga sa…
Kransen blev så vacker...! Det gäller att ha ditt tålamod, när man skall få den så perfekt som du har den ! Kram
HÄr brinner kreativitetens lampa ser jag:) Jättefina tips du ger! Kransen ser jättefin ut i två färger och hyacinten ser superläcker ut!

Kram Annica
Anonym sa…
Sparsmakat och enkelt!
More is less, det har du förståyy!
Tant Maud
Camilla sa…
Men Susanne!
Såå fint!
Dörrkransen blir ju bara såå snygg.
For runt hela stan efter ett fat att ha blockljusen i....Fanns inget som var bra:((
Men kan du tänka dig vad jag hittade?
Jo, metall siffror.
Finns på Brändmarks...
Det blir nog den vanliga ljusstaken i år med ledsamt nog...
Tycker det är så fint med blockljusen..
Ha en bra första Advent nu..
Kram Camilla

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!