Fortsätt till huvudinnehåll

Adventsljusstake

Äntligen fick jag tag på en fin oval kruka/ljusstake till mina vita blockljus. Det var inte det lättaste! Jag börjar som oftast i fel ände!! Skulle ju köpt krukan först och därefter planera vad som passar till den. Nu fick jag tag på en zinkkruka/ljustake och då pasade inte mina små bruna trähjärtan som jag målade och dekorerade....grrr, så det var bara att tillverka nya! Här kommer några bilder på det färdiga resultatet.

För att få ner lite vit färg på allt det gråa så fäste jag en vacker spets runt ljusstaken. Jag har dekorerat med mossa, vitmossa, små jättesöta taklök, mjuken, gråsskimrande stenkross, små stjärnor och grå hjärtan i cement som jag själv har gjutit.

Jonas, min yngsta grabb ville också ha en adventsljusstake, så han fick ta min "gamla" Den blev dekorerad så här. Han har en katt som är på och biter på allt, så vi får se hur länge dekorationen får vara ifred!!


Små cementhjärtan som jag själv gjutit och dom använder jag till att dekorera med.

Kommentarer

Helga sa…
Så fina dina adventsstakar blev. särskilt dina handgjorda hjärtan..jätte impad. så fina blev dom...Mycket finare än de fördiköpta i affärerna...så sträck på dig...kram helga
Hejsan Susanne!

Vilka fina adventsljusstakar du fixat! Jag har en likadan zinklåda som adventsljusstake, hade tänkt plantera taklök i den imorgon + lite annat grönt.

Mamma sa att du skulle göra en dörrkrans till henne, det ska bli kul att få se den sedan :)Du är ju superduktig!

Linda :)
Camilla sa…
Åhhh, det blev ju så fint.
Du är såå duktig Susanne och jag unnar dig verkligen att få jobba med det du vill.
Taklöken blev ju såå söööta och stenkross på.
Jag ska nu försöka att få till min, så nu blir det letande av.
Ska ta en sväng in till stan snart.
Måste även fixa min dörrkrans i veckan.
Önskar dig en trevlig och skön 1:a Advent.
Längtar såå tillbaka på dagen.
Kram Camilla
Frida sa…
Åhh du gör ju så mycket fint, hur hinner du?
Tyckte det var lite roligt att se att vi har samma adventsljusstake, eller rättare sagt...Zink fatet:-) Själv har jag letat efter nummer till ljusen men inte hittat nått passande.
Ha det så gott!
Kram Frida
superfina adventsljusstakar! Den översta gillade jag jättemycket! Det blev jättefint med spetsbandet runt!

Kram Annica
Carina W sa…
Hej!
Fick svåra problem med Öppet hus!
Men det löste sig till slut.
Se,så mycket fint du hade kunnat visa upp"


Kram!
Carina
Så snygg adventsstake!

Så vackra bilder - tror det är premiär för mig hos dig!

Nu kan du vinna vackra saker i zink på min blogg - zinkhus från Walther & Co och mycket annat!
Kika in och var med du också!

Kram Maud

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!