Fortsätt till huvudinnehåll

Gamla glas

Min son Mikael har fått gamla glas utav sin svärmor. Han ville att jag skulle lägga ut några bilder på dom och fråga om det är någon som känner till sådana glas? Sett nogot liknanade mm. Det är 6 stora och 6 små glas som ligger i en trälåda och ser ut så här.

Kommentarer

Millan sa…
Ser ut som snapsglas med tillhörande vattenglas i "tamedsig" låda men vad vet jag...? Ser läckra ut.
Carina W sa…
Hej!
Vilken fin låda Mikael har fått.
Tror också att det är snapsglas med tillhörande vatten glas,kan kanske vara till wiskhey också.


Ha,det gott!
Lasse Wallin sa…
Hej Susanne! Har en liknande låda fast med fyra stora och fyra små glas. Hittar ingen info på nätet eller andra bilder. Har du någon vetskap av ursprung? Har en svag gissning att såna lådor har ingått i någon skepps utrustning. Har länkat din blogg i gruppen "Antikt och Kuriosa" där en medlem frågar på likadan låda fast tyvärr utan glas. Hoppas det var ok! Med vänlig hälsning Lasse

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!