Fortsätt till huvudinnehåll

Granrisbock

Min händiga make snickrade för några år sedan en stomme till en bock, som jag sedan varje december klär med granris. Brukar också linda in den med en ljusslinga och då lyser den så vackert på kvällarna. Idag har jag klätt färdigt den och tog fram ljusslingan.....som naturligtvis inte fungerade!!!! Typiskt! Så är det nästan alltid...när man lägger ner ljusen i kartongen så fungerar dom, men när man sedan tar upp dom igen så är det flera lampor sönder! Grrr...det blir till att åka in till stan imorgon och köpa en ny. Här kommer iaf några bilder.

Så här ser den nakna stommen ut

...och så här blev det färdiga resultatetKommentarer

Jag är så avundsjuk på er som kan göra granrisbockar =) Dem är så otroligt vackra och att göra dem själv är ju ett stort plus.

Hoppas allt är bra med dej! Kramar Benita
åh! Tack =)
Jag brukar måla den där gumman som jag gjort på blogawarden. Målar den nästan hela tiden.. hehe..

Kramis!
S o F sa…
Absolut SUPERfin!

Bra jobbat. Hoppas du visar den med slinga på senare också.

Ha det gott!
Carina W sa…
Hej,Susanne!

Vad fin bocken blev en sådan skulle jag vilja ha.Bra att få se stommen så kanske Göran kan försöka.....hoppas!


Ha,det gott!
Anonym sa…
Här skapas det för fullt!
Väldigt fin bock, allt du gör blir så bra.
Ha det bra på din semester, så ses vi nästa vecka. Kram Anna
Hej
Ohh vad fin den blev Kram

http://kreativabilder.blogspot.com/

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!