Fortsätt till huvudinnehåll

Handgjort Hjärta

Hejsan allihop!
Nu var det ett tag sedan jag skrivit något inlägg. Dels har det varit mycket med mitt jobb som gjort att jag varken hunnit eller haft någon ork att ägna mig åt bloggen. Datorn har också krånglat, har inte kommit ut på internet. Det visade sig vara fel på webbläsaren! Den yngsta grabben fixade det med att ladda hem ett nytt program (Firefox) och installerade det så nu fungerar det igen.

Upptäcker att jag har blivit utmanad av min härliga kamrat Helga, som jag lärde känna när vi gick vår utbildning till Florist. Det får jag ta tag i lite senare. Titta gärna in på hennes fina blogg.

För ett tag sedan vann jag en vinst hos Pysselstina som har butiken Småslöjden i Gånghester. Har varit och hämtat ut den. Där fanns mycket fint att välja på, köpte lite trähjärtan, vackra papper och lite annat. Kan rekommendera er ett besök där. Idag fick jag lust att pyssla och så här blev resultatet.

Först fram med sandpapper och målarfärg.
Jag började med att göra ett svart hjärta med en fin text på som jag skrev ut på datorn.

Hjärtat fick hedersplatsen i sovrummet ovanför nattduksbordet. Fler bilder kommer senare på dom andra hjärtanen.

Kommentarer

Anna sa…
Ååå så vackert! Fint hjärtat blev, och lampan är också riktigt snygg!
Anonym sa…
Åh, vad fint hjärta du gjort. Så fint det blev med det andra vid nattduksbordet.
Vi ses på jobbet i veckan.
Kram Anna
Camilla sa…
Wow såååå snyggt.
Fina hjärtan du har gjort, och du har dekorerat dom så fint.
Vill se mera nu!!
Vad du är duktig, har saknat dig på jobbet.
Fina skyltar du gjort och det blev jätte bra.
Nu är det lätt att hitta och det kan ju vara bra när även personalen är förvirrad:))
Men visst har vi det mysigt.
Kram Camilla
Carina W sa…
Hej!

Vilka jättefina hjärtan du gjort.Hoppas det blir mersmak av den varan.
Har nu kommit in i mitt "nya" gäng och trivs över förväntan.Vet att ni gör likaledes.Hoppas att vi ses snart.

Kram!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!