Fortsätt till huvudinnehåll

Årets första Tulpaner!

Igår var jag en tur till Blomsterlandet i Lockryd. Vi var bortbjudna till min bror och svägerska på middag och jag ville ta med mig lite blommor. Valet föll på Tulpaner. En bukett till svägerskan och en bukett till mig själv, men också lökar som var på väg att slå ut. Dom planterade jag i en liten kruka och resultatet blev så här.

Det är så underbart med tulpaner!!! Dom är en stor favorit hos mig.

Kommentarer

Pernol sa…
Snyggt arrangemang! Tulpaner är verkligen ett vårtecken. Jag tror jag måste köpa några til mig själv.

kram
Pernilla
Carina W sa…
Hej!

Så fint med tulpaner man längtar än mer till våren.
Var hos er på jobbet och hälsade på i går.Nu var det tomt och öde.Kommer att sakna er otroligt mycket och längtar till den dag ni återvänder.


Kram!
Millan sa…
Tulpaner är en favorit hos mej de och penseer lovar vår på något sätt.

Jag skulle köpa en bukett för nån dag sen men de kostade 99 kr för sju stycken så jag väntar nog ett tag till...
Pernol sa…
Du har något att hämta i min blogg.
kram
Carina W sa…
Hej,Susanne!
Hoppas du har det bra,tänker på er ALLA!
Vill ge dig något som finns i min blogg,
för det du delger mig med vackra foton och inspiration.

Kram!

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!