Fortsätt till huvudinnehåll

Lite pyssel mm.

Millan med den fina bloggen Välkommen till Millan hade gjort en så fin dörrkrans. Jag "liftade" på den idén och gjorde min egen variant. Millan fick sin idé från Marina med den fina bloggen Marinas Trädgård. Titta in till dom och se hur deras dörrkransar ser ut. Så här blev min iaf. Ramen är utav Pil och har en försänkning.
Jag valde att sätta en bit björknäver i botten. Ett par hjärtan på ramen. Pärlhyacinterna fick lite smörpapper och ett snöre omkring sig. Lite mossa till dom söta små hönorna(eller är det tuppar?). Enkelt att göra och här kan man välja och pynta som man vill. Min blev kanske lite "Påskig" men Påsken är ju snart här.
Fick några pärlhyacinter över och dom satte jag i två små krukor.

Kommentarer

Camilla sa…
ÅHHHH.
Detta var den vackraste dörrkransen jag har sett!
Och en sådan skulle man ha på sin dörr:)
Såå otroligt fin och anorlunda.
Du fotar så vackert.
Kan du tänka dig jag skulle precis in och skriva en liten utmaning till dig:)
Om att göra en dörrkrans.
Och så får jag se detta.

Du är så duktig Susanne.
Ha det såå bra och ses vi snart tro?
Kram Camilla
Millan sa…
Visst är det bra att man inspireras av varandra, jag gillar din krans med nävern i bakgrunden var inte helt nöjd med min torra mossa.

Ha det så bra!
Pernol sa…
ååå vilken läcker dörrkrans!!! Den snyggate jag har sett!!! Du har en utmaning hos mig!
Pernol sa…
Hej igen! Du har något att hämta i min blogg!
kramar
Pernilla
Älskar verkligen den här dörrkransen! Den skulle verkligen göra sig bra på vår dörr som har en välkomstskylt som förra ägarna har LIMMAT fast och som jag inte är så himlans förtjust i... Men nu är frågan, hur har du gjort själva Pilstommen? Vart får man tag på pil om man inte kan plocka själv?

/Jo

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!