Fortsätt till huvudinnehåll

Utmaning & Award

Blev för några dagar sedan utmanad av Pernilla med bloggen Välkommen till ljusglimten.
Reglerna lyder: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanat dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt, får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får inte heller ge samma svar två gånger eller skriva ditt namn som svar! Lycka Till!

 1. Vad heter du? Susanne
 2. Ett ord på fyra bokstäver: Sula
 3. Flicknamn: Sara
 4. Pojknamn: Sune
 5. Yrke: Sjukvårdsbiträde
 6. Färg: Svart
 7. Klädesplagg: Skjorta
 8. Mat: Spagetti & köttfärssås
 9. Sak i badrummet: Schampo
 10. Plats / Stad: Stockholm
 11. En orsak att vara sen: "Soppatorsk" på bilen
 12. Något man skriker: Stopp!!
 13. Film: Sound of music
 14. Något man dricker: Saft
 15. Band: Smokie(Brittiskt glamrockband)
 16. Djur: Snigel
 17. Gatunamn: Sagagatan
 18. Bil: Saab
 19. Sång: Sov du lilla videung...
Detta skall egentligen kopieras till fem personer, men jag väljer att avstå detta.
Den av er som tittar in här får gärna anta utmaningen.

Fick också denna jättefina award av Pernilla. Tusen tack Pernilla!! Alltid lika roligt att bli uppskattad!

Kommentarer

helga sa…
Hello!
Vilken fin sida du har! Jag har skickat mail till dig på mailadress Susanne.Senasa@telia.com
Dorthe sa…
Hejsa..
Indom for at ønske dig en god uge.
Rigtig sød dörrkrans fra forrige indlæg.
Kram Dorthe

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!