Fortsätt till huvudinnehåll

Lite tips mm.

Hej alla goda glada människor där ute! Ja ..nu var det ett tag sedan jag skrivit något inlägg...känner mig fortfarande inte i form...har "tusen" idéer om saker jag vill göra, men får inte riktigt någon lust att sätta igång...vårtrötthet??? Fyllde år för några dagar sedan (inget jämt) och bjöd hem mina grabbar med respektive på middag.

Köpte tulpaner till min cylindervas och gjorde en liten låg bukett med lite galax blad och videkvistar emellan. Dekorerade botten med lite glaskulor och en videkvist. Otroligt enkelt att göra och lite annorlunda. Jättevackert på middagsbordet.
Av maken fick jag denna vackra tulpanbukett med blåbärsris och....
.... vackra vaxblommor emellan.
Fick också denna vackra vita skål som har såå fint mönster. Den blev jag otroligt glad för!
Här en underbar Hortensia med en otroligt vacker färg som jag fick av svägerskan Annika. Hoppas jag lyckas hålla liv i den så jag kan sätta ut den till sommaren.
Till sist några bilder på min stora vita trälyckta som man också kan använda som ett litet växthus. Den har jag idag dekorerat med mini påskliljor, en mini kalanchoe, blåbärsris, videkvistar, sten mm. Oj!...höll på att glömma att jag fått en jättefin Award av Pernilla men den fina bloggen Välkommen till ljusglimten!

Tusen tack Pernilla!
Jag väljer att inte ge den vidare. Alla som tittar in här får ta åt sig äran...det är ni väl värda!!!
Det var allt för idag. Ha nu en trevlig helg!

Kommentarer

Camilla sa…
Änteligen !
jag började bli riktigt orolig nu för dig:)
Var så längesedan vi sågs:(
Vilka snugga buketter och blev riktigt förtjust i ditt lilla växthus:))
Kanske kan köpa mig en lyckta och lite påskliljor.
Hoppas du kryar på dig och att du känner dig starkare snart...
Grattis i efterskott...
Kramar Camilla.
Pernol sa…
Grattis i efterskott!!! Vilka fina blommor du ahr fått!!! Det är alltid kul med födelsedagar! en dag med lite festligt är aldrig fel!
massor med grattiskramar
Pernilla
Hannahs Bod sa…
Härligt att få se lite vårblommor. Bloggade kring och hittade till dig kul. Nu ska jag kika vidare på din sida.
Må gott Hannah

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!