Fortsätt till huvudinnehåll

Bakning

Usch och fyyyy vilket trist väder vi har här i dag!! Grått, dimmigt och regn....man får inte lust till att göra så mycket precis. Har varit ordentligt förkyld och känner mig inte iform. Har idag försökt "rycka" upp mig och bakat lite Hastbullar, Kladdbullar....ja dom här bullarna har många namn. Fördelen med dom är att dom går fort att baka. Har använt mig utav mina färgglada silikonformar. Formarna är superbra....kan rekommendera er att baka i sådana....finns på Rusta. Den som vill ha receptet kan gå in på Min Hemsida och klicka på fliken Recept. Här kommer lite bilder.

Kommentarer

Pernol sa…
Mmmm de ser jättegoda ut!!! Jag tror jag måste prova det receptet.

kram
Pernilla
Camilla sa…
Hoppas att du snart känner dig bättre.
Men ta det lugnt och samla krafter.
bullarna ser mycket goda ut.
Har varit på väg att baka i veckor nu, formarna var ju såå läckra.
Mummms vad gott.
Kram Camilla
Snuttan sa…
Vilka underbara bakverk och formarna jättefint med starka färger på de

Kram
Åsa
Carina W sa…
Hej,Susanne!
Ja,nu så har jag kommit igång igen med både jobb och pyssel.
Vill smaka lite på en bulle...är de slut????
Ser jättesmarriga ut.
Hoppas ni har det bra i Fristad?
Själv funkar allt perfekt och jag trivs riktigt bra.

Ha,det gott!
Dorthe sa…
Mmmm de ser lækkere ud:-)
Måske jeg skal prøve din
Recept.....
Ønsker dig en god Weekend
Kram Dorthe
Pernol sa…
Hej igen! Du har något att hämta i min blogg:)

Populära inlägg i den här bloggen

Virkad Häst

Hejsan!
Nu var det längesedan igen!! Har väl inte varit helt "innaktiv" fast jag inte gjort några inlägg här. Håller på med lite virkning och gjorde för ett tag sedan en liten docka som mitt lilla barnbarn fick i julklapp. Hann inte ta något kort på den, men har gjort en likadan tidigare som ni kan se här.  Nu har jag virkat en häst och garnet jag använt är Freja Lamé, ett glittrigt garn som gjorde sig bra till hästen.

Lite pilligt att göra men kul och jag blev nöjd med resultatet. För er som är intresserade och kanske vill pröva på själva så hittade jag mömstret här. Ta gärna en titt och se så många fina virkade figurer och gratis mönster det finns på denna blogg.


Det var allt för idag.....ha det gott!

Solhatt & Beppemössa

Hejsan!

Lilla Tyra behövde en solhatt och då det inte gick att köpa så liten solhatt (de flesta var från 3 mån och uppåt) så fick jag testa och sy en till henne. Mönstren (till en solhatt och en så kallad "beppe" mössa) hittade jag på nätet. De två första jag test sydde blev alldeles för stora, så det blev till att förminska mönstren (vilket jag gjorde i min skrivare)och resultatet ser ni här.


Det var allt för idag. Ha det gott!

Gjutning i betong!

Har fått idén om att gjuta ljusstakar i petflaskor från Ellas Inspirationsom i sin tur hämtat idén från Sania Hedengren & Susanna Zacke. Dom har givit ut boken Betong, en gjuten hobby, som jag tänkt införskaffa mig.


Jag började med att skära tre petflaskor i lagom höjd. Skar även av det översta på flaskhalsen som passade ypperligt som hållare till mina vita ljus.......sen var det bara att sätta igång att gjuta. Offrade tre utav mina fina muffinsformar som precis passade till ett värmeljus ....
...resultatet blev så här.
Jag har dekorerat mina"pet" ljustakar med små hjärtan och lite spets och ett grönt organsaband omkring, man kan också låta ljustaken vara helt "naturell". Till den lilla "hjärtljustaken" kan man sätta ett litet smalt gilleljus eller som här en liten glasljustake från Sia.

Avslutar med ett par bilder på en Scilla och en liten Vårlök.
Det var allt för idag!